Problemen met de MBOXFW functie

Let op! Deze functie wordt zeer binnenkort uitgeschakeld. Gebruik een alternatief, zoals een E-mail Only hosting, om forwarders in te stellen.

Onze MBOXFW-records maken gebruik van mailservers, welke zijn ingesteld als forwarding-servers. Deze servers zijn geen eigendom van QDC, maar van een van onze leveranciers. Hier maken meerdere klanten van deze leverancier gebruik van. Het is een gratis dienst, waar wij verder niets aan kunnen instellen of aanpassen.

Doorsturen van de e-mail functioneert niet naar behoren

Het kan voorkomen dat deze service onverhoopt problemen veroorzaakt, zodat het kan gebeuren dat de e-mailberichten niet altijd doorgestuurd worden. Als voorbeeld kan het voorkomen dat een blacklist deze e-mailservers als spam-server ziet, omdat er geen controle wordt uitgeoefend op de doorgestuurde e-mailberichten. Gelukkig werken de meeste blacklists zo, dat forwarding-servers niet geblokkeerd worden (maar de bronservers, waar de ongewenste e-mailberichten in eerste instantie vandaan komen).

Mochten er problemen zijn met het doorsturen van e-mailberichten, dan proberen wij dit altijd zo snel mogelijk met onze leverancier op te lossen. Helaas zijn wij dan wel afhankelijk van onze leverancier.

Providers

Sommige e-mail providers zoals G-mail en iCloud, hebben aangegeven e-mail welke wordt doorgestuurd door middel van een dergelijke MBOXFW functie niet meer te accepteren. Voor een betrouwbaar en stabiel gebruik van de e-mail wordt het dan ook afgeraden gebruik te maken van de MBOXFW functie.

Alternatieven

Als alternatief kunnen wij een betaalde dienst (in de vorm van e-mail hosting) aanbieden; hier hebben wij meer invloed op zodat uw e-mailberichten met meer zekerheid doorgestuurd kunnen worden. Neem hiervoor contact op met onze support afdeling (support@qdc.nl).

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin. Sla de permalink op als bladwijzer.