Bijzonderheden .tel domeinnamen

Een .tel domeinnaam is een centrale plek waarop u uw contactinformatie kunt bijhouden. De informatie welke aan uw domeinnaam is gekoppeld wordt gepubliceerd in de DNS van de .tel registry en op een speciale webpagina. U kunt uw contactgegevens wijzigen in een speciaal hiervoor ingericht control panel.

De .tel extensie is niet zomaar een extensie. Uniek aan .tel domeinnamen is namelijk dat ze een specifieke functie hebben.

De verzamelplaats van al uw actuele contactgegevens. Zoals bijvoorbeeld:

• Adres
  • Telefoon (vast of gsm)
  • Fax
  • VOIP / Skype
  • Sms
  • E-mail
  • Instant Messengers (bvb msn, icq,…)
  • Linkedin
  • Facebook
  • Hyves
  • eBay account
  • Google Maps

De .tel registry biedt iedereen een eigen pagina aan, waar u al uw contactinformatie kunt beheren.
Wanneer iemand dus op zoek is naar uw contactgegevens hoeven ze nog maar één domeinnaam te onthouden: www.uwdomein.tel.
Door sommige media worden .tel domeinnamen al “de Google van online telefoonboeken” genoemd.

Een voorbeeld kunt u vinden op http://www.qdc.tel/

Inloggen op het .tel control panel

Na de registratie van uw .tel domeinnaam ontvangt u van ons de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord dat u nodig heeft om uw domeinnaam te beheren.

Met uw gebruikersnaam en wachtwoord welke bij uw .tel domeinnaam hoort kunt u inloggen op https://account.telhostingpanel.com/. Hier kunt u de gegevens wijzigen die zijn gekoppeld aan uw domein. Wijzigingen die vanuit dit control panel worden doorgevoerd zijn binnen enkele minuten zichtbaar op uw domein.

Hosting en .tel domeinnamen

Gezien de aard van het .tel domein is het niet mogelijk om de nameservers te wijzigen of om zelf de DNS instellingen aan te passen op uw .tel domeinnaam. De gegevens die u opgeeft via het control panel worden echter wel in de vorm van DNS-records opgeslagen (als NAPTR- en TXT-records) in de nameservers van de .tel registry.

Dit betekent ook dat het niet mogelijk is om op een .tel domeinnaam een eigen website te hosten. U kunt wel een mailhosting pakket aan uw .tel domein koppelen.

Dit artikel is geplaatst in Domeinen en getagged als . Sla de permalink op als bladwijzer.