Lancering nieuwe PHP versie 7.1

Betreft: vervanging PHP 5.6 naar PHP 7.1
Bestemd voor: alle klanten met een shared webhosting pakket

QDC gaat voorbereidingen treffen om in de shared hosting omgevingen de PHP-versie te vervangen. Momenteel wordt PHP-versie 5.6 gebruikt. De Active Support op deze versie is reeds op 19 januari 2017 verlopen. Echter wordt de versie nog wel bijgehouden voor belangrijke Security Patches (beveiligingsupdates). QDC wilt graag bijblijven en de nieuwe PHP-versie 7.1 gaan ondersteunen. Veel online software aanbieders (waaronder WordPress, Joomla en Prestashop) raden al aan om (minimaal) PHP 7 te gaan gebruiken – en zijn daar zelf al klaar voor.

Datum
Vooralsnog is gekozen om op woensdag 6 december 2017 over te gaan naar de nieuwe PHP-versie. Op deze dag wordt PHP-versie 5.6 uitgeschakeld. De nieuwe PHP-versie 7.1 is al live en kan al getest worden op de server(s) waar nu uw hosting pakket op draait. In dit artikel wordt uitgelegd, hoe u dit kunt testen.

PHP 7.1
De huidige PHP-versie 5.6 wordt vervangen door PHP-versie 7.1. Wij adviseren alle gebruikers van een webhosting pakket (e-mail only pakketten vallen hier niet onder), om alvast te controleren of de gebruikte software van uw website(s) en applicaties klaar zijn voor de nieuwe versie van PHP 7.1. Zorg er ook voor dat uw websites en applicaties, plus de software die u gebruikt (denk hierbij aan thema’s en plugins) up-to-date is.
Informeer tijdig uw webdeveloper en of webdesigner, dat er een update van PHP aan gaat komen. Hij of zij kan u mogelijk adviseren over de te nemen stappen. Let erop dat uw website mogelijk niet meer correct functioneert, indien u geen stappen onderneemt!

Belangrijk: Zorg er voor dat u (eventueel in samenspraak met uw webdeveloper en of webdesigner) klaar bent voor de update.

Handige links:
QDC slaat PHP-versie 7.0 over, hieronder staan twee handige links, welke de grootste stappen beschrijven van PHP 5.6 naar 7.0 en van PHP 7.0 naar PHP 7.1. Voor onze geplande update, kunt u beide artikelen doornemen.
http://php.net/manual/en/migration70.php
http://php.net/manual/en/migration71.php

Note: PHP 6.0 is nooit gelanceerd, deze is overgeslagen.

CUSTOM DIENST (bijvoorbeeld PHP 5.6 of PHP 7.0)
Wenst u toch een andere versie van PHP te (blijven) gebruiken? Dan kunnen wij u een VPS aanbieden, met daarin de gewenste versie van PHP. Neem hiervoor contact op met onze support afdeling.

Uw website laten testen op PHP 7.1
Indien u uw website en bijbehorende applicaties wilt laten testen op PHP 7.1, dan kunt u ook contact opnemen met onze support afdeling. Wij kunnen dan tegen een vergoeding bekijken of er mogelijk werkzaamheden nodig zijn, om uw webhosting klaar te maken voor de nieuwe PHP versie. Eventueel kunnen wij ook uw website (of webapplicaties) gereed maken voor de nieuwe PHP versie. Indien dit binnen onze capaciteiten valt, dan kunnen wij daarvoor ook een offerte opstellen.

Dit artikel is geplaatst in Hosting. Sla de permalink op als bladwijzer.