Lancering nieuwe PHP-versie 7.2

Betreft: vervanging PHP 7.1
QDC heeft reeds voorbereidingen getroffen om in de shared hosting omgevingen de PHP-versie te vervangen. Momenteel wordt PHP-versie 7.1 gebruikt als de standaard PHP-versie. De Active Support op deze versie is reeds op 1 december 2018 verlopen. Echter wordt de versie nog wel bijgehouden voor belangrijke Security Patches (beveiligingsupdates).

QDC wilt graag bijblijven en heeft de nieuwe PHP-versie 7.2 ook al beschikbaar gesteld. Veel online software aanbieders (waaronder WordPress, Joomla en Prestashop) zijn daar zelf al klaar voor.

Datum
Vooralsnog is gekozen om op woensdag 28 augustus 2019 over te gaan naar de nieuwe PHP-versie. Op deze dag wordt PHP-versie 7.1 uitgeschakeld. De nieuwe PHP-versie 7.2 kan al getest worden op de server(s) waar nu uw hostingpakket op draait. In dit artikel wordt uitgelegd, hoe u dit kunt testen.

PHP 7.2
Wij adviseren alle gebruikers van een webhosting pakket (e-mail only pakketten vallen hier niet onder), om alvast te controleren of de gebruikte software van uw website(s) en applicaties klaar zijn voor de nieuwe versie van PHP. Zorg er ook voor dat uw websites en applicaties, plus de software die u gebruikt (denk hierbij aan thema’s en plugins) up-to-date is.
Informeer tijdig uw webdeveloper en of webdesigner, dat er een update van PHP aan gaat komen. Hij of zij kan u mogelijk adviseren over de te nemen stappen. Let erop dat uw website mogelijk niet meer correct functioneert, indien u geen stappen onderneemt!

Belangrijk: Zorg er voor dat u (eventueel in samenspraak met uw webdeveloper en of webdesigner) klaar bent voor de update.

Handige link:
Hieronder staat een handige link, welke omschrijft wat u kunt verwachten bij de omschakeling van PHP 7.1 naar 7.2.
http://php.net/manual/en/migration72.deprecated.php

CUSTOM DIENST
Wenst u toch een andere PHP-versie te (blijven) gebruiken? Dan kunnen wij u een VPS aanbieden, met daarop de gewenste PHP-versie Neem hiervoor contact op met onze support-afdeling per e-mail op support@qdc.nl of kijk alvast op https://www.qdc.nl/diensten/vps/.

Uw website laten testen op PHP 7.2
Indien u uw website en bijbehorende applicaties wilt laten testen op PHP 7.2, dan kunt u contact opnemen met onze support-afdeling. Wij kunnen dan tegen een vergoeding bekijken of er mogelijk werkzaamheden nodig zijn, om uw webhosting klaar te maken voor de nieuwe PHP-versie. Eventueel kunnen wij ook uw website (of webapplicaties) gereed maken voor de nieuwe PHP-versie. Indien dit binnen onze capaciteiten valt, dan kunnen wij daarvoor ook een offerte opstellen. Mocht dit niet binnen onze capaciteiten vallen, dan melden wij u dat ook.

Dit artikel is geplaatst in Hosting. Sla de permalink op als bladwijzer.