Welk spambeleid voert QDC uit?

Wat is spam?

Spam wordt gezien als een grote hoeveelheid e-mailberichten, verstuurd aan geadresseerden die hier niet expliciet om hebben gevraagd. Dergelijke e-mailberichten komen qua inhoud in grote lijnen met elkaar overeen en bevatten vaak reclame voor producten en/of diensten; of (politieke) propaganda. Ook het veelvuldig versturen van hetzelfde e-mailbericht naar een geadresseerde die hier niet expliciet om gevraagd heeft, valt onder ‘spammen’ (het versturen van spam). Over het algemeen zijn deze e-mailberichten ongewenst.

Wat onderneemt QDC tegen spam?

QDC hanteert een ‘zero tolerance’-beleid tegen spam; wanneer een gebruiker van onze systemen en/of netwerken zich schuldig maakt aan het versturen van spam, dan zal diens account worden verwijderd van onze systemen en/of uit ons netwerk, zonder dat het contract verbroken wordt en zonder teruggave van gelden. Eventuele door QDC geleden kosten zullen bovendien worden verhaald op de gebruiker.

Waar kan ik verstuurde spam uit uw netwerk melden?

Indien u ongewenste e-mail (spam) heeft ontvangen, welke verstuurd is vanuit ons netwerk, dan kunt u dit melden aan support@qdc.nl. Graag ook de headers (berichtkoppen) van deze e-mailberichten meesturen, zodat wij de bron eenvoudiger kunnen achterhalen.

Ik ben beschuldigd van spammen, maar ik spam niet!

QDC zal in dit soort gevallen een onderzoek starten en de resultaten daarvan zullen uitwijzen of u zich schuldig heeft gemaakt aan het versturen van spam of niet. In principe bent u zelf verantwoordelijk voor het beheer van uw domeinnamen en websites. Wij raden dan ook aan om anti-virus programma’s te gebruiken die zich automatisch voorzien van de nieuwste updates. Indien er door nalatigheid spam is verstuurd via uw website/server geeft QDC hiervoor één (1) waarschuwing. Indien het hierna nogmaals voorkomt, dan riskeert u verwijdering uit ons systeem/netwerk, zonder dat het contract verbroken wordt en zonder teruggave van gelden.

Mag ik wel e-mailberichten versturen via een mailinglijst?

Ja, dat is onder strikte voorwaarden toegestaan. Alle geadresseerden moeten expliciet om het ontvangen van e-mailberichten hebben gevraagd: ‘opt in‘. Bovendien moeten alle geadresseerden zich via een ‘opt out‘ uitschrijf-systeem kunnen afmelden; het e-mailadres dient vervolgens (permanent) uit uw database/bestand te worden verwijderd.

In de Nederlandse wet staat weinig over spam versturen; mag QDC mij wel verwijderen als ik spam verstuur?

Door akkoord te gaan met onze Algemene Voorwaarden en gebruik te maken van ons netwerk en/of onze servers, bent u verplicht zich te houden aan de geldende regels van QDC; indien u zich schuldig maakt aan spammen, zijn wij verplicht hiertegen actie te ondernemen. Met deze werkwijze dragen hostingproviders bij aan het schoonhouden van het e-mailverkeer.

Voor meer Informatie kunt u kijken op www.spamvrij.nl, www.spamklacht.nl of www.rijksoverheid.nl.

Dit artikel is geplaatst in Algemeen en getagged als , , . Sla de permalink op als bladwijzer.