MX-records gebruiken

Wanneer in DNS Admin een domeinnaam wordt toegevoegd, zonder dat er mailafhandeling staat ingesteld in de vorm van een MX-record, kan uw domeinnaam geen e-mail ontvangen.

De e-mail afhandeling instellen

Mailafhandeling kan ingesteld worden met een MX-record. Met een MX-record kan een mailserver worden opgegeven, welke verantwoordelijk is voor de afhandeling van e-mailberichten. Neemt u een hosting of Mail Forward Service af, dan verzorgen wij (eventueel in overleg) de benodigde instellingen.

Prio

Bij het aanmaken van één of meerdere MX-records, dient u een zogenaamde prioriteit toe te kennen. Heeft u bijvoorbeeld twee mailservers welke de e-mail voor uw domeinnaam gaan afhandelen, zoals een hoofdserver en een fallback, dan dient u de hoofdserver met een lagere prioriteit op te geven. E-mail wordt als eerste afgeleverd op de mailserver (MX-record) met de laagste prio. Is deze server niet bereikbaar, dan wordt de e-mail aangeboden bij de tweede mailserver met de hogere prio.

Voorbeeld:

Mailserver 1 = prio 10
Mailserver 2 = prio 20

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.