MX-records gebruiken

Wanneer in DNSadmin een domeinnaam wordt toegevoegd, zonder dat er mailafhandeling staat ingesteld in de vorm van een MX-record, kan uw domeinnaam geen e-mailberichten ontvangen.

De e-mailafhandeling instellen

Mailafhandeling kan ingesteld worden met een MX-record. Met een MX-record kan een mailserver worden opgegeven, welke verantwoordelijk is voor de afhandeling van e-mailberichten. Neemt u een hosting of Mail Forward Service af, dan verzorgen wij (eventueel in overleg) de benodigde instellingen.

Prio

Bij het aanmaken van één of meerdere MX-records, dient u een zogenaamde prioriteit toe te kennen. Heeft u bijvoorbeeld twee mailservers welke de e-mail voor uw domeinnaam gaan afhandelen (zoals een hoofdserver en een fallback-server) dan dient u voor de hoofdserver een lagere prioriteit op te geven. E-mailberichten worden als eerste afgeleverd op de mailserver (MX-record) met de laagste prioriteit. Is deze server (tijdelijk) niet bereikbaar, dan worden de e-mailberichten aangeboden bij de volgende mailserver met de eerstvolgende hogere prioriteit.

Voorbeeld:

Mailserver 1 = prio 10
Mailserver 2 = prio 20

Zo wordt als eerst Mailserver 1 benaderd – en als die niet reageert, dan pas wordt Mailserver 2 benaderd.

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , , , , , , , , , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.