MX- of MBOXFW-records gebruiken

Let op! De MBOXFW-functie wordt zeer binnenkort uitgeschakeld. Gebruik een alternatief, zoals een E-mail Only hosting, om e-mail forwarders in te stellen.

Wanneer in DNS Admin een domeinnaam wordt toegevoegd, zonder dat er mailafhandeling staat ingesteld, dan geeft DNSadmin de volgende waarschuwing.

Let op! Er is geen MX of MBOXFW aanwezig. Dit domein kan geen e-mail verwerken.

Deze waarschuwing heeft niet direct impact op de werking van uw domein. Het betekent echter wel dat op dit domein geen e-mail kan ontvangen, totdat er e-mail records zijn ingesteld.

De e-mail afhandeling instellen

Mailafhandeling kan ingesteld worden met een MX-record of een MBOXFW-record. Met een MX-record kan een mailserver worden opgegeven, welke verantwoordelijk is voor de afhandeling van e-mailberichten. Met een MBOXFW-record kunnen e-mailberichten doorgestuurd worden naar een reeds bestaand e-mailadres.

Let op! QDC raad het gebruik van MBOXFW af, doordat sommige e-mail providers (zoals bijvoorbeeld G-mail en iCloud) hebben aangegeven, dat e-mailberichten welke wordt doorgestuurd middels een MBOXFW mogelijk niet meer accepteerd. Voor een stabiele e-mail afhandeling is het raadzaam een E-mailhosting of Webhosting af te nemen. Voor meer informatie over het instellen van records in DNSadmin, zie ook: Records aanmaken in DNSadmin

Een MX-record en een MBOXFW-record op een domein

Het is niet mogelijk om en MX-records én MBOXFW-records op hetzelfde domein in te stellen. Wanneer één van de twee type records aanwezig is, komt de volgende waarschuwing naar voren:

Let op! Er is een MX / MBOXFW record aanwezig. U kunt geen MX / MBOXFW record aanmaken voordat alle MX / MBOXFW records zijn verwijderd.

Wenst u bestaande e-mail records te wijzigen in een andere type, dienen eerst de aanwezige records van dit type verwijderd te worden, voordat er records van het andere type aangemaakt kunnen worden.

 

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.