Hoe werken wildcards in een record?

Een domein-wildcard (of joker) zorgt ervoor dat via ieder mogelijk subdomein wat ingetypt wordt, de pagina uitkomt die opgegeven is.

In DNSadmin kan een A-record (of URL-record) aangemaakt worden met als Name het ster-symbool “*“. De opgegeven content wordt dan op alle mogelijke subdomeinen bereikt, die voor het domein worden gezet.

Let op! Alle andere aangemaakte subdomeinen die zijn aangemaakt (in het voorbeeld handleidingen.test.eu en bijvoorbeeld www.test.eu), hebben voorrang op het wildcard-record. Wanneer in het voorbeeld de URL handleidingen.test.eu wordt opgevraagd, zal het bijbehorende IP adres worden aangeroepen.

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , . Sla de permalink op als bladwijzer.