Wat is een localhost-record?

In DNSadmin staat bij elk domein een record ingesteld, welke de naam localhost heeft. Dit is een A-record met als content 127.0.0.1. De term localhost staat bekend als een verwijzing naar het huidige systeem in een netwerk. Dit record is een loopback-interface, welke gebruikt kan worden door (internet)applicaties om met het eigen systeem te communiceren indien dit nodig is. Het adres kan dan aangewend worden voor testdoeleinden, zonder dat een machine een echt (bestaand) IP-adres moet hebben. Het adres wordt ook gebruikt om services, die normaal gesproken via het netwerk bereikt worden, te contacteren op de eigen machine.

Een localhost-record is standaard aanwezig op de nameserver voor uw domeinnaam, deze kan ook niet verwijderd worden.

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.