E-mail aan uw domeinnaam doorsturen

Het doorsturen van e-mailberichten, gericht aan uw domeinnaam bij QDC, is niet standaard inbegrepen. Dit kunnen wij wel aanbieden in de vorm van een E-mail Only hosting, of Mail Forward Service.

Mail Forward Service

Wenst u e-mailberichten verzonden aan uw domeinnaam door te sturen naar een extern e-mailadres naar keuze, dan bieden wij een Mail Forward Service aan. Het is dan mogelijk om ons tot een maximum van 5 specifieke e-mailadressen (unieke combinaties voor het @-teken van uw domeinnaam) door te geven welke doorgestuurd worden naar de door u opgegeven ontvangers. De kosten voor deze service vallen lager uit dan een E-mail hosting.

Voor- en nadelen:

  • De kosten voor deze Mail Forward Service vallen lager uit, dan andere e-mail oplossingen welke QDC biedt.
  • Vooralsnog kunnen de forwards niet door de gebruiker beheerd worden. Eventuele toevoegingen of wijzigingen kunnen per e-mail worden aangevraagd. Deze zullen binnen kantoortijden door QDC worden afgehandeld.

E-mail Only of Webhosting

Is het gewenst om meer dan 5 e-mailadressen door te sturen, of zelfs gebruik maken van een zogenaamde Catch-All e-mail functie welke alle mogelijke combinaties voor het @-teken doorstuurt, dan bieden wij E-mail Only of zelfs Webhosting oplossingen. Onze hosting pakketten bieden standaard de beschikking tot het aanmaken van een oneindig aantal e-mail forwards / aliassen en het gebruik van Catch-All functies. Deze kunnen eenvoudig in een control panel worden beheerd en door de gebruiker worden gewijzigd.

Voor- en nadelen:

  • De gebruiker kan zelf aanpassingen binnen de e-mail functies verrichten zonder afhankelijk te zijn van QDC.
  • De kosten voor de gekoppelde domeinnaam wordt tot een maximum van 11,95 Euro vergoed op het pakket, zolang beide diensten bij QDC zijn ondergebracht.
  • Het is tevens mogelijk om een of meerdere mailboxen aan te maken welke gebruikt worden als POP, IMAP en SMTP account(s).
  • Er kan gebruik gemaakt worden van Mailinglists en Autoresponders.
  • De kosten van een dergelijk hosting pakket liggen hoger dan enkel een Mail Forward Service, maar biedt meer mogelijkheden.

Alternatief

Beschikt u zelf over een e-mail dienst, infrastructuur of eigen mailserver, dan kunnen wij uw domeinnaam ook middels een MX-record koppelen aan de gewenste server(s) of diensten.

Dit artikel is geplaatst in Domeinen en getagged als , , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.