Mijn gewenste domeinnaam is al bezet

Heeft u interesse in een domeinnaam, maar is deze al bezet? Dan kunt u natuurlijk een andere domeinnaam uitkiezen welke hierop lijkt. U bent altijd welkom om dit met onze medewerkers te overleggen. Wij denken graag met u mee over een goed alternatief voor uw gewenste domeinnaam.

In contact komen met de huidige eigenaar

U kunt de bezette domeinnaam ook proberen over te nemen van de huidige eigenaar. Voor sommige domeinnamen kunt u proberen om de eigenaar van de domeinnaam te achterhalen door de publieke WHOIS te raadplegen. In een enkel geval wordt de domeinnaam al te koop aangeboden, dat kunt u dan vaak zien als u naar de gewenste domeinnaam gaat in een webbrowser.
Helaas kan QDC hier niet in assisteren, ook kunnen wij niet helpen in het bemiddelen van een prijs. Uiteraard kunnen wij wel een advies geven over een verkoopsom, maar de waarde wordt mede bepaald door wat u zelf voor een domeinnaam wenst uit te geven.

Watchlist

Wij bieden een service aan, genaamd onze watchlist. Dit is een tool welke dagelijks controleert of de door u gekozen domeinnaam al beschikbaar is of mogelijk beschikbaar gaat komen. Als u vermoed dat uw gewenste domeinnaam binnenkort vrij gaat komen, dan kunnen wij de domeinnaam op onze watchlist zetten.

Mocht de domeinnaam vrijkomen, dan kunnen wij deze voor u registreren. U dient er wel rekening mee te houden, dat er ook andere partijen kunnen zijn die proberen een domeinnaam vast te leggen die vrij gaat komen. Mocht het ons onverhoopt niet lukken om de gewenste domeinnaam voor u vast te leggen, dan hoeft u er bij ons niet te betalen voor onze (mislukte) poging om de domeinnaam voor u te registreren.

Het gebruik van de watchlist is gratis voor elke klant, die tenminste 5 domeinnamen bij ons heeft ondergebracht. Uiteraard kunnen wij het aantal domeinnamen wel beperken, mochten wij merken dat onze watchlist overspoelt wordt.

Neem voor meer informatie contact op met onze Support Afdeling (support@qdc.nl).

Dit artikel is geplaatst in Domeinen en getagged als , , . Sla de permalink op als bladwijzer.