Worden alle DNS-instellingen van mijn domeinnaam meeverhuisd?

Bij een verhuizing van een domeinnaam naar (en ook van) QDC worden geen DNS-instellingen (zone-records) automatisch meeverhuisd. Deze zone-records staan opgeslagen op de gebruikte nameservers, die ingesteld staan bij de huidige provider. Alle records van een domeinnaam (voor bijvoorbeeld URL’s, IP-adressen en e-mailadressen) gaan bij een verhuizing verloren. Dit houdt in dat de domeinnaam na de verhuizing, niet hetzelfde zal werken als bij de vorige provider, tenzij alle records van tevoren zijn ingesteld.

Downtime beperken

Bij QDC is er de mogelijkheid om tijdens of vlak voor een verhuizing alvast de zone-records van een domeinnaam in te stellen. Hiervoor hebben wij wel de huidige gegevens van de zone-records nodig. Deze zone-records dienen dan van te voren opgevraagd te worden bij de oude partij. Daarna kunnen deze gegevens doorgegeven worden aan QDC. Vervolgens worden de zone-records bij QDC (zo goed als) hetzelfde ingesteld. Hierdoor zal de domeinnaam (en bijbehorende e-mailadressen) met minimale tot helemaal geen downtime verhuisd kunnen worden.

Beperkingen voor standaard domeinregistraties

De zone-records van standaard domeinnaamregistratie zijn beperkt tot een URL- of IP-forwarding (voor website verkeer) en een e-mailforwarding. Hierdoor kunnen niet altijd alle zone-records worden ingesteld. Voor een domeinnaam welke is uitgebreid met DNSadmin, kunnen wel meerdere records worden ingesteld. Wanneer QDC deze instellingen vlak voor de verhuizing in het bezit heeft, dan kan de domeinnaam al van te voren worden ingericht. Dezelfde records worden in dat geval zo nauwkeurig mogelijk overgenomen, zoals het was ingesteld bij de oude provider. Met DNSadmin kunt u zelf via een webapplicatie de DNS-instellingen van uw domeinnaam beheren.

WHOIS gegevens

Voor alle domeinnamen welke naar QDC verhuizen, worden de houdergegevens van de domeinnaam overgenomen van de Domeinnaam Overeenkomst (ook wel het registratiecontract of het licentieformulier genoemd). Uiteraard kunnen deze gegevens exact hetzelfde zijn als voor de verhuizing, waardoor er geen aanpassing van de houdergegevens nodig is.

Dit artikel is geplaatst in Domeinen en getagged als , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.