Forwarding van email

In dit artikel wordt beschreven hoe een e-mailadres berichten kan forwarden naar een ander e-mailadres.

LET OP: dit kan niet worden ingesteld in OWA, dan krijg je een foutmelding. De forwarding dient ingesteld te worden binnen het Hosted Exchange control panel.

Deze kan hier benaderd worden: https://qdc.hepanel.nl/

Binnen het Hosted Exchange panel dienen de volgende stappen doorlopen te worden:

1. Vouw in het linker menu “Hosting Services” en “Manage Exchange” uit, indien deze nog niet zijn uitgevouwen.
2. Selecteer vervolgens “Exchange Organizations”, waarna het onderstaande scherm opent.

3. Selecteer nu “Mailboxes”.

4. Selecteer “Mailbox Settings”.

5. Selecteer “Forwarding”.
Hier kan ingesteld worden dat de e-mailberichten naar een ander e-mailadres (of een extern mailcontact) doorgestuurd dienen te worden. Na het selecteren van de mailbox (gebruiker), worden de wijzigingen opgeslagen door “Save Settings” te selecteren.

Tip: Selecteer “Deliver To Mailbox and Forward”, om de e-mailberichten ook in de eigen e-mailbox te laten staan.