Hosted Exchange instellen op Android

Dit artikel beschrijft hoe u een Android mobiel kunt configureren voor Hosted Exchange.

Eerst dienen de DNS instellingen voor de domeinnaam te zijn voltooid. Er wordt aangeraden deze instellingen minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie te voltooien.

Note: Het kan zijn dat de stappen en afbeeldingen iets afwijken, afhankelijk van het apparaat die wordt gebruikt.

Stap 1
Ga naar de instellingen van de email. Vul het Exchange e-mailadres en bijbehorende wachtwoord in. Kies daarna voor volgende.

Stap 2
De gegevens worden gecontroleerd, hierna verschijnt een scherm waar er een keuze uit de mail account types gemaakt kan worden. Kies voor Microsoft Exchange ActiveSync.

Stap 3
De account gegevens worden opgehaald. Vul in het volgende scherm de volgende Exchange Server in webmail.heplatform.nl. Haal vervolgens de “\” (backslash) weg voor het e-mailadres (indien deze er nog staat) en druk op “Volgende”.

Stap 4
Nu worden de inkomende server instellingen gecontroleerd er wordt een melding getoond “Beheer externe beveiliging”, ga verder door voor “OK” te kiezen.

Stap 5
Vervolgens wordt er een scherm getoond, waar de account opties naar wens ingesteld kunnen worden. Ga weer verder door te kiezen voor “Volgende”.

Stap 6
Geef het aangemaakte account een duidelijke naam, zodat deze te herkennen is. Bij het ophalen van de gegevens kan het zijn dat de onderstaande beveilgingsmelding wordt getoond.

Stap 7
Beweeg een vinger van boven naar beneden over het scherm, zodat er een scherm te voorschijn komt met meldingen. Kies voor “Beveiligingsinstellingen Bijwerken”. Kies in het vervolgscherm voor alle opties en kies “Inschakelen”.

Het account is nu volledig geconfigureerd en te gebruiken in combinatie met Hosted Exchange.