Hosted Exchange instellen op Apple Mail

Let op! Per 1 december stoppen we met onze eigen Hosted Exchange dienst bij QDC.

E-mailontwikkeling heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Microsoft heeft Microsoft 365 sterk ontwikkeld. Het hosten van een eigen Microsoft Exchange platform blijkt steeds lastiger en duurder. De licentiekosten zijn gestegen en de veiligheidseisen zijn verhoogd.

Lees hier meer over op deze pagina.

Dit artikel beschrijft hoe Hosted Exchange geconfigureerd kan worden voor Apple Mail.

LET OP!
Er dient minimaal MAC OS X 10.6, Snow Leopard gebruikt te worden.

Voordat er begonnen kan worden, dienen eerst de DNS instellingen van de domeinnaam (waaraan het e-mailaccount is gekoppeld) correct ingesteld te zijn. Deze instellingen dienen minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie te zijn voltooid.

NB. Indien het de bedoeling is een e-mailaccount van een gedeeld-hosting pakket te installeren, dan kunt u naar dit artikel. Dit is van toepassing op een e-mailaccount welke u heeft aangemaakt binnen DirectAdmin.

Stap 1

• Ga linksboven naar het menu Mail
  • Klik op “Voorkeuren”
  • Klik het tab “Accounts”
  • Klik op het “plus icoon” om een nieuw account aan te maken

Stap 2

• Een nieuw scherm wordt getoond (zie onderstaande afbeelding)
  • Vul in bij Volledige naam: Uw displayname (de naam boven de e-mails)
  • Vul in bij E-mailadres: het e-mailadres
  • Vul in bij Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord
  • Klik op “Ga door”

Apple Mail is nu geconfigureerd voor Hosted Exchange.

Dit artikel is geplaatst in Hosted Exchange en getagged als , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.