Hosted Exchange instellen op iPhone (of iPad)

Dit artikel beschrijft hoe u de Apple iPhone (of de iPad) kunt configureren voor Hosted Exchange.

NB. Indien het de bedoeling is een e-mailaccount van een shared hostingpakket te installeren, dan kunt u naar dit artikel, welke van toepassing is op een e-mailaccount welke u heeft aangemaakt binnen DirectAdmin.

Voordat er begonnen kan worden, dienen eerst de DNS-instellingen van de domeinnaam (waaraan het e-mailaccount is gekoppeld) correct ingesteld te zijn. Wij adviseren om deze instellingen minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie te voltooien.

Stap 1

Open de Instellingen van de iPhone.

Stap 2

Ga in de instellingen naar Wachtwoorden en accounts.

Stap 3

Selecteer Nieuwe account. Als er al accounts bestaan, dan staat deze optie onderaan (onder de bestaande accounts).

Stap 4

Selecteer Exchange om een Hosted Exchange account toe te voegen.

Stap 5

Het volgende scherm wordt getoond.

Vul hier de volgende velden in:

– E-mail: het e-mailadres, wat ingesteld dient te worden
– Beschrijving: Dit is een optioneel veld. Wat hier opgegeven wordt, staat later bij de aangemaakte e-mailaccounts. In ons artikel gebruiken wij Exchange bij de beschrijving.

Ga verder door voor Volgende te kiezen.

Stap 6

Er verschijnt een pop-up, kies hier voor Configureer handmatig.

Hierdoor veranderd het scherm in onderstaande. Geef hier het wachtwoord op, welke hoort bij het e-mailaccount.

Het scherm veranderd weer.

Geef hier de volgende gegevens op:

– E-mail: het e-mailadres, wat ingesteld dient te worden. Dit e-mailadres is al van de vorige stap overgenomen.
– Server: mobile.cloudorb.com
– Domein: laat deze leeg, zodat er Optioneel blijft staan
– Gebruikersnaam: (nogmaals) het e-mailadres, wat ingesteld dient te worden
– Wachtwoord: (nogmaals) het bijbehorende wachtwoord
– Beschrijving: Deze beschrijving is al van de vorige stap overgenomen.

Hieronder wordt weergegeven, hoe het ingevuld eruit zou moeten zien.

Kies voor Volgende en het account zal worden ingesteld.

Stap 7

Als alles goed is gegaan, wordt er wederom een nieuw scherm getoond. Selecteer in dit scherm wat er gesynchroniseerd dient te worden.

Kies voor Bewaar indien uw keuzes zijn ingesteld.

Afronding

De iPhone (of iPad) is nu geheel geconfigureerd en gereed voor gebruik. Alle extra mappen die zijn aangemaakt in Outlook of in de Webmail, zijn ook binnen uw iOS beschikbaar.

Dit artikel is geplaatst in Hosted Exchange en getagged als , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.