Hosted Exchange instellen op iPhone (of iPad)

Dit artikel beschrijft hoe u de Apple iPhone (of de iPad) kunt configureren voor Hosted Exchange.

NB. Indien het de bedoeling is een e-mailaccount van een gedeeld-hosting pakket te installeren, dan kunt u naar dit artikel. Dit is van toepassing op een e-mailaccount welke u heeft aangemaakt binnen DirectAdmin.

Voordat er begonnen kan worden, dienen eerst de DNS instellingen van de domeinnaam (waaraan het e-mailaccount is gekoppeld) correct ingesteld te zijn. Deze instellingen dienen minimaal 4 uur voor aanvang van de onderstaande configuratie te zijn voltooid.

Stap 1

Open de Instellingen van de iPhone.

Stap 2

Ga in de instellingen naar E-mail, contacten, agenda’s.

Stap 3

Selecteer Nieuwe account, deze staat onder de bestaande accounts (als er al accounts zijn aangemaakt).

Stap 4

Selecteer Exchange om een Hosted Exchange account toe te voegen.

Stap 5

Het volgende scherm wordt getoond.

Vul hier de volgende velden in:

– E-mail: het e-mailadres, wat ingesteld dient te worden
– Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord
– Beschrijving: Dit is een optioneel veld. Wat hier opgegeven wordt, staat later bij de aangemaakte e-mailaccounts. In ons voorbeeld staat er Hosted Exchange

Ga verder door voor Volgende te kiezen.

Stap 6

De instellingen worden gecontroleerd, het volgende scherm verschijnt. Geef hier de volgende gegevens op:

– E-mail: het e-mailadres, wat ingesteld dient te worden. Dit e-mailadres is al van de vorige stap overgenomen.
– Server: webmail.cloudorb.com
– Domein: laat deze leeg, zodat er Optioneel blijft staan
– Gebruikersnaam: (nogmaals) het e-mailadres, wat ingesteld dient te worden
– Wachtwoord: (nogmaals) het bijbehorende wachtwoord
– Beschrijving: Deze beschrijving is al van de vorige stap overgenomen.

Stap 7

Selecteer wat er gesynchroniseerd dient te worden. Kies daarna voor Bewaar.

Stap 8

Selecteer voordat het e-mailaccount gebruikt gaat worden, het zojuist aangemaakte account en kies voor de optie Synchr. e-mail.

Stap 9

Selecteer hier de synchronisatie periode, die de voorkeur heeft.

De iPhone (of iPad) is nu geheel geconfigureerd en gereed voor gebruik. Alle extra mappen die zijn aangemaakt in Outlook of in de Webmail, zijn ook op de iPhone beschikbaar.

Dit artikel is geplaatst in Hosted Exchange en getagged als , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.