PHP versie omzetten naar 7.1

In dit artikel wordt beschreven hoe u, wanneer u gebruikt maakt van een webhosting bij QDC, kunt testen of uw website klaar is voor PHP versie 7.1.

Let op: mogelijk is op de server waar uw pakket op draait nog geen PHP 7.1 beschikbaar gesteld. Indien u hier al mee wilt testen, kunt u dit verzoek voorleggen aan de Support-afdeling (support@qdc.nl).

Stap 1:

Login op uw DirectAdmin omgeving. Hiervan heeft u de inloggegevens ontvangen, mocht dit niet het geval zijn of zijn de gegevens verouderd kunt u contact opnemen met de QDC Support afdeling.

Stap 2:

Onder de categorie “Your Account” dient u te kiezen voor de optie “Domain Setup”. Hier klikt u op de betreffende domeinnaam en vervolgens kunt u de instellingen inzien en wijzigen wat betreft de PHP versie.

Stap 3:

Wanneer in deze instellingen PHP 5.6 reeds is geselecteerd achter “First PHP”, kunt u in het menu van de PHP versie voor een andere versie kiezen. Kies voor “PHP 7.1 suphp” om te testen of uw website om kan gaan met deze versie. Kies voor “Save” om uw wijzigingen door te voeren.

Stap 4:

Navigeer naar uw website en controleer alle functionaliteiten. Mocht het zo zijn dat een of enkele functionaliteiten niet naar behoren werken kunt u Stap 1 tot en met Stap 3 herhalen en kiezen voor PHP 5.6. U of uw webdesigner dient de website dusdanig te bewerken zodat deze voldoet aan de PHP 7.1 standaarden.

Dit artikel is geplaatst in Website Management. Sla de permalink op als bladwijzer.