PHP versie omzetten naar 7.2

In dit artikel wordt beschreven hoe u, wanneer u gebruikt maakt van een webhosting bij QDC, kunt testen of uw website klaar is voor PHP versie 7.2.

Stap 1:

Login op uw DirectAdmin omgeving. Hiervan heeft u de inloggegevens ontvangen, mocht dit niet het geval zijn of zijn de gegevens verouderd, dan kunt u contact opnemen met de QDC Support afdeling.

Stap 2:

Onder de categorie “Your Account” dient u te kiezen voor de optie “Domain Setup”. Hier klikt u op de betreffende domeinnaam en vervolgens kunt u de instellingen inzien en wijzigen wat betreft de PHP versie. Dit vindt u terug onder “PHP Version Selector”.

Stap 3:

Wanneer in deze instellingen PHP 7.1 (PHP 7.1 mod_php) is geselecteerd achter “First PHP”, dan kunt u in dit menu voor een andere versie kiezen. Kies voor PHP 7.2 (PHP 7.2 php-fpm) om te testen of uw website om kan gaan met deze versie. Kies voor “Save” om uw wijzigingen door te voeren.

Stap 4:

Navigeer naar uw website in een browser en controleer uitgebreid alle functionaliteiten. Mocht het zo zijn dat een of enkele functionaliteiten niet naar behoren werken kunt u Stap 1 tot en met Stap 3 herhalen en weer kiezen voor PHP 7.1. U of uw webdesigner dient de website dusdanig te bewerken, zodat deze voldoet aan de PHP 7.2 standaarden.

Dit artikel is geplaatst in Website Management en getagged als , , . Sla de permalink op als bladwijzer.