E-mailaccount instellen op iPhone

Voordat u uw e-mailaccount kan aanmaken en instellen op een iPhone (of iPad), dient u deze eerst aan te maken binnen DirectAdmin. Volg daarvoor dit artikel.

Als u binnen DirectAdmin bent ingelogd, dan ziet u in de URL-balk het volgende staan:
https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat u dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen iPhone

Nadat uw e-mailaccount is aangemaakt, kunt u de volgende stappen doorlopen om het account te gebruiken op uw iPhone.

Open uw iPhone en ga naar de Instellingen. Zoek hier naar Wachtwoorden en accounts en open deze.

Als er al accounts aanwezig zijn kiest u voor:
Accounts > Nieuwe account

Note: Bestaan er nog geen accounts, dan kunt u rechtstreeks kiezen voor Nieuw account.

Kies vervolgens uit de lijst met keuzes onderaan voor Andere.

Hierna kan gekozen worden voor Voeg mailaccount toe

Geef de volgende gegevens op:

Naam: Door u zelf gekozen
E-mailadres: uw@email.adres
Wachtwoord: ***
Beschrijving: Door u zelf gekozen

Kies Volgende indien u de gegevens hierboven heeft ingevuld.

Er verschijnen nu meerdere velden waar u iets kunt invullen. Bovenaan is standaard IMAP geselecteerd, laat dit zo staan. Wij raden af om voor POP te kiezen.

Server inkomende e-mail: web0X.qdc.nl
Gebruikersnaam: uw@email.adres
Wachtwoord: ***

Server uitgaande e-mail: web0X.qdc.nl
Gebruikersnaam: uw@email.adres
Wachtwoord: ***

Let op: geef de gebruikersnaam en het wachtwoord ook op bij de Server uitgaande e-mail. Standaard staat daar optioneel, maar deze zijn wel vereist.

Vervang het wachtwoord *** door het wachtwoord wat is aangemaakt binnen DirectAdmin.

Vervang de X in web0X.qdc.nl door de juiste server.

Kies Volgende en uw e-mailaccount is ingesteld en klaar voor gebruik.

Tip

Weet u niet meer op welke server uw hostingpakket is aangemaakt. Dan kunt u in een webbrowser naar deze URL gaan: http://mail.uwdomein.naam:2222 – de URL wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl waar de X wel goed staat.

Krijgt u geen andere URL en weet u de server niet? Dan kunt u contact opnemen met support@qdc.nl.

Dit artikel is geplaatst in E-mail Algemeen en getagged als , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.