E-mailadres instellen binnen uw Gmail account

Indien u bij QDC een webhosting heeft afgenomen en daarvan de e-mail functionaliteit wilt gebruiken, dan kunt u een aangemaakt e-mailadres instellen in verschillende programma’s.
In dit artikel vindt u de instellingen, welke u kunt gebruiken voor uw Gmail account. Zorg er eerst voor dat u het e-mailadres aanmaakt in DirectAdmin. Zie daarvoor dit artikel.

Als u binnen DirectAdmin bent ingelogd, dan ziet u in de URL het volgende staan:
https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat u dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen uw Gmail account

U dient eerst in te loggen in uw Gmail account. Daarna ziet u een tandwiel-symbool, genaamd Instellingen. Kies deze en u wordt doorgestuurd naar de Instellingen, met verschillende tabbladen. Kies voor de tab Accounts en import.

Op deze pagina ziet u achter E-mail bekijken uit andere accounts: een link staan naar Een e-mailaccount toevoegen. Kies voor deze optie, waardoor er een nieuwe pagina verschijnt.

Op deze pagina wordt het E-mailadres: gevraagd. Geef hier het door u, in DirectAdmin, aangemaakte e-mailadres op. Hier kan ook een e-mailadres worden opgegeven waar een forwarder op is ingesteld in DirectAdmin. Kies voor Volgende » om door te gaan.

Op de volgende pagina dient u te kiezen voor de tweede optie, E-mail importeren uit mijn andere account (POP3). Kies weer voor Volgende » om verder te gaan.

Nu kunnen er meerdere gegevens opgegeven worden, onder het eerder opgegeven E-mailadres.

Gebruikersnaam: Pas de gebruikersnaam aan, naar het door u aangemaakte e-mailaccount in DirectAdmin (inclusief uw domeinnaam achter het @-teken).

Wachtwoord: Het wachtwoord behorend bij uw e-mailaccount.

POP-server: Pas deze aan naar web0X.qdc.nl (vervang de X door het servernummer). Geef achter Poort: de waarde 995 op.
Note: Hoewel ook poort 110 mogelijk is, adviseren wij toch om poort 995 te kiezen, zodat u een beveiligde verbinding kunt gebruiken.

Een kopie achterlaten: indien u wilt dat Gmail het bericht kopieert, dan kunt u deze optie aanzetten. Als u deze optie niet gebruikt, dan worden de berichten op de server van QDC verwijderd.

Beveiligde verbinding gebruiken: Wij adviseren deze optie altijd aan te zetten. Dit is echter niet mogelijk als u poort 110 heeft gekozen.

Berichten labelen of archiveren: Dit zijn optionele keuzes, waar u zelf een besluit over kan nemen. Labelen kan handig zijn, als u meerdere e-mailaccounts toegevoegd heeft aan uw Gmail account.

Als alle gegevens correct zijn ingevuld, dan kunt u weer Volgende » om kiezen om verder te gaan.

Indien u geen foutmelding krijgt, dan is het importeren van uw account geslaagd. U krijgt nu het verzoek om ook e-mailberichten te kunnen verzenden namens het geïmporteerde account.

Verzenden vanaf uw eigen e-mailadres

Indien u het e-mailadres heeft geïmporteerd, dan kunt u kiezen om direct het e-mailadres ook in te stellen, om namens te verzenden. Dit kunt u eventueel ook later instellen, door te kiezen voor Nog een e-mailadres toevoegen achter Mail verzenden als:.
Note:
Indien u deze optie niet ziet, dan kunt u deze vinden onder de Instellingen en dan de tab Accounts en import.

Kies voor Ja en dan Volgende » om verder te gaan.

Op de volgende pagina kunt u een gewenste Naam opgeven, behorende bij het e-mailadres. Dit is de naam, welke een ontvanger zal zien als deze een e-mailbericht van u ontvangt.

Optioneel kunt als Beschouwen als alias uitvinken.

U kunt een alternatief Antwoordadres opgeven. Als dit is ingeschakeld, dan kan zal een ontvanger van uw e-mailberichten het hier opgegeven e-mailadres zien, wanneer deze kiest voor beantwoorden. Laat het veld leeg, als u dit weer wenst uit te schakelen.

Kies voor Volgende stap» om de procedure te vervolgen.

In dit scherm dienen de volgende gegevens ingevuld te worden:

SMTP-server: kies hier wederom voor web0X.qdc.nl, met als Poort 465.

Gebruikersnaam: geef hier nogmaals het aangemaakte e-mailadres op.

Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord.

Beveiliging: Kies de aanbevolen SSL verbinding.

Als alle gegevens correct zijn ingevuld, dan kunt kiezen voor Account toevoegen » om de procedure af te ronden.

Er wordt aan het opgegeven e-mailadres eerst door Google een verificatie e-mailbericht verzonden. Deze methode wordt gebruikt om te bevestigen, dat u toegang heeft tot het gekozen e-mailadres. U kunt de bevestigingscode uit het e-mailbericht kopiëren en invullen in het Controle veld of u kunt kiezen om direct de link uit het e-mailbericht te gebruiken. Hierna is het afzend e-mailadres succesvol ingesteld.

Om het ingestelde afzend e-mailadres nu te gaan gebruiken, kunt u kiezen om de afzender aan te passen. Dit doet u als u een nieuwe e-mailbericht maakt binnen uw Gmail account. kies hiervoor voor Opstellen. U kunt nu de afzender wijzigen door te kiezen voor het driehoekje (welke naar beneden wijst), achter het e-mailadres in het Van veld.

BELANGRIJK:

  • Waar in dit artikel gesproken wordt over web0X.qdc.nl, dient u de X te vervangen door de server, waarop uw hosting staat. Dit staat onder andere aangegeven in het e-mailbericht, waarin u uw inloggegevens van DirectAdmin heeft ontvangen. Heeft u deze niet voor handen, dan kunt u proberen naar http://mail.uwdomein.nl:2222 te surfen in een browser. De URL in de browser wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl:2222/ – waar de X dan uw server(nummer) toont. Komt u er nog niet uit, dan kunt u ons ook benaderen per e-mail (support@qdc.nl), wij geven u dan uw server door.
  • Wanneer in dit artikel gesproken wordt over uwdomein.nl, dan dient u dit in de instellingen te vervangen door uw gekozen domeinnaam, het gedeelte achter het @ (apenstaartje).

Mocht het alsnog niet lukken om uw e-mailadres in te stellen, dan vernemen wij dat graag.

Dit artikel is geplaatst in E-mail Algemeen en getagged als , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.