E-mailadres instellen in Android

Indien u bij QDC een webhosting heeft afgenomen en daarvan de e-mail functionaliteit wilt gebruiken, dan kunt u een aangemaakt e-mailadres instellen in verschillende programma’s.
In dit artikel vindt u de instellingen, welke u kunt gebruiken voor het besturingssysteem Android. De volgende apparaten gebruiken mogelijk Android: HTC, Samsung, Sony, Huawei, Nokia en Wiko. Zorg er eerst voor dat u het e-mailadres aanmaakt in DirectAdmin. Zie daarvoor dit artikel.

Als u binnen DirectAdmin bent ingelogd, dan ziet u in de URL het volgende staan:
https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat u dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen Android

Open de standaard E-mail App binnen uw apparaat. Open (binnen het menu) de instellingen door te kiezen voor het “Tandwiel symbool”. Kies hier voor Account toevoegen. Er verschijnt een nieuwe scherm NIEUW ACCOUNT TOEVOEGEN

Hier geeft u het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord op. Kies onderaan voor INLOGGEN om door te gaan. Wij adviseren hier om altijd te kiezen voor IMAP-account. Kies alleen voor POP-account als u zeker bent dat u dit wilt gaan gebruiken. Microsoft Exchange ActiveSync wordt niet ondersteund op onze shared hosting omgeving.

U wordt doorgestuurd naar een nieuw scherm.

Achter E-mailadres vult u het door u, in DirectAdmin, aangemaakte e-mailadres in. Hier kan ook een e-mailadres worden opgegeven waar een forwarder op is ingesteld in DirectAdmin.
Achter de Gebruikersnaam staat daar nu mogelijk alleen het gedeelte voor het @-teken. Deze dient echter aangepast te worden naar de volledige gebruikersnaam (dat is het gehele e-mailadres, inclusief het @-teken en de domeinnaam).
Wachtwoord: Het wachtwoord behorend bij uw e-mailaccount.

INKOMENDE SERVER (IMAP-server):
web0X.qdc.nl
of
mail.uwdomein.nl (bij deze keuze is geen SSL mogelijk. Om deze reden raden wij dit af).
Beveiligingstype:
Bij web0x.qdc.nl kiest u SSL met poort 993
Bij mail.uwdomein.nl kiest u Geen met poort 143

UITGAANDE SERVER  (SMTP-server):
web0X.qdc.nl
of
mail.uwdomein.nl (bij deze keuze is geen SSL mogelijk. Om deze reden raden wij dit af).
Beveiligingstype:
Bij web0x.qdc.nl kiest u TLS met poort 587 of SSL met poort 465
Bij mail.uwdomein.nl kiest u Geen of TLS met poort 587

Verifcatie vereist voor verzenden van e-mail:
Zet deze optie aan, met dezelfde inloggegevens als voor de inkomende e-mail.

Achter de Gebruikersnaam geeft u de volledige gebruikersnaam op (dat is het gehele e-mailadres, inclusief het @-teken en de domeinnaam).
Wachtwoord: Het wachtwoord behorend bij uw e-mailaccount.

Als alle instellingen zijn opgegeven en correct zijn, kies dan voor INLOGGEN. Indien alle gegevens correct zijn opgegeven, dan wordt uw e-mailaccount geïnstalleerd op uw apparaat.

BELANGRIJK:

• Waar in dit artikel gesproken wordt over web0X.qdc.nl, dient u de X te vervangen door de server, waarop uw hosting staat. Dit staat onder andere aangegeven in het e-mailbericht, waarin u uw inloggegevens van DirectAdmin heeft ontvangen. Heeft u deze niet voor handen, dan kunt u proberen naar http://mail.uwdomein.nl:2222 te surfen in een browser. De URL in de browser wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl:2222/ – waar de X dan uw server(nummer) toont. Komt u er nog niet uit, dan kunt u ons ook benaderen per e-mail (support@qdc.nl), wij geven u dan uw server door.
  • Wanneer in dit artikel gesproken wordt over uwdomein.nl, dan dient u dit in de instellingen te vervangen door uw gekozen domeinnaam, het gedeelte achter het @ (apenstaartje).

Mocht het alsnog niet lukken om uw e-mailadres in te stellen, dan vernemen wij dat graag.

Dit artikel is geplaatst in E-mail Algemeen en getagged als , , , , , , , , , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.