E-mailadres instellen in Apple Mail

Indien u bij QDC een webhosting heeft afgenomen en daarvan de e-mail functionaliteit wilt gebruiken, dan kunt u een aangemaakt e-mailadres instellen in verschillende programma’s.
In dit artikel vindt u de instellingen, welke u kunt gebruiken voor Apple Mail. Zorg er eerst voor dat u het e-mailadres aanmaakt in DirectAdmin. Zie daarvoor dit artikel.

Als u binnen DirectAdmin bent ingelogd, dan ziet u in de URL het volgende staan:
https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat u dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen Apple Mail

Maak een nieuwe e-mailaccount (Mail > Voeg account toe) aan binnen Apple Mail en kies voor Andere Mail-account. Kies daarna voor Ga door.

Hier geeft u de weer te geven naam op, het e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord. Kies voor Log in om door te gaan. Doordat er geavanceerdere instellingen nodig zijn, wordt er een waarschuwing getoond en de vraag om overige instellingen op te geven:

E-mailadres: Het door u, in DirectAdmin, aangemaakte e-mailadres. Hier kan ook een e-mailadres worden opgegeven waar een forwarder op is ingesteld in DirectAdmin.

Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van het door u aangemaakte e-mailaccount in DirectAdmin (inclusief uw domeinnaam achter het @-teken).

Wachtwoord: Het wachtwoord behorend bij uw e-mailaccount.

Type: Kies voor IMAP.
Note:
Gebruik alleen POP3, als u zeker bent dat u dit wilt gaan gebruiken. Wij raden dit echter af. De poort hiervoor is 995.

Server inkomende e-mail:
web0X.qdc.nl

Server uitgaande e-mail (SMTP):
web0X.qdc.nl

Als alle instellingen zijn opgegeven en correct zijn, kies dan voor Log in. Klik vervolgens op Gereed om het e-mailaccount in gebruik te nemen.

Meer Instellingen

Kies voor Mail en Voorkeuren en selecteer het betreffende (het aan te passen) e-mailaccount om geavanceerdere instellingen te kunnen inzien.

Voor zowel de inkomende als de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.

Poorten:
Inkomende e-mail (IMAP) 993 (met SSL)
Uitgaande e-mail (SMTP) 465 (met SSL) of 587 (zonder SSL of met TLS)

Note: u kunt alleen SSL kiezen, indien u web0X.qdc.nl kiest. Kiest u mail.uwdomein.nl dan kunt u geen SSL gebruiken. Daarom adviseren wij u om dat niet te gebruiken.

Serverinstellingen achteraf aanpassen

Als het e-mailadres is ingesteld, dan kan je deze achteraf aanpassen. Ga hiervoor naar de server instellingen – en controleer of bij de inkomende en uitgaande e-mail de correcte hostname staat (web0X.qdc.nl) en dat het vinkje voor “Beheer verbindingsinstellingen automatisch” uitgevinkt staat.

BELANGRIJK:

  • Waar in dit artikel gesproken wordt over web0X.qdc.nl, dient u de X te vervangen door de server, waarop uw hosting staat. Dit staat onder andere aangegeven in het e-mailbericht, waarin u uw inloggegevens van DirectAdmin heeft ontvangen. Heeft u deze niet voor handen, dan kunt u proberen naar http://mail.uwdomein.nl:2222 te surfen in een browser. De URL in de browser wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl:2222/ – waar de X dan uw server(nummer) toont. Komt u er nog niet uit, dan kunt u ons ook benaderen per e-mail (support@qdc.nl), wij geven u dan uw server door.
  • Wanneer in dit artikel gesproken wordt over uwdomein.nl, dan dient u dit in de instellingen te vervangen door uw gekozen domeinnaam, het gedeelte achter het @ (apenstaartje).

Mocht het alsnog niet lukken om uw e-mailadres in te stellen, dan vernemen wij dat graag.

Dit artikel is geplaatst in E-mail Algemeen en getagged als , , , , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.