E-mailadres instellen in Outlook

Indien u bij QDC een webhosting heeft afgenomen en daarvan de e-mail functionaliteit wilt gebruiken, dan kunt u een aangemaakt e-mailadres instellen in verschillende programma’s.
In dit artikel vindt u de instellingen, welke u kunt gebruiken voor Outlook. Zorg er eerst voor dat u het e-mailadres aanmaakt in DirectAdmin. Zie daarvoor dit artikel.

Als u binnen DirectAdmin bent ingelogd, dan ziet u in de URL het volgende staan:
https://web0X.qdc.nl:2222 – waar de X is vervangen door een nummer. Het is belangrijk dat u dit onthoudt, voor het vervolg van de procedure.

Instellen binnen Outlook

Maak een nieuwe e-mailaccount (Account toevoegen) aan binnen Outlook en kies voor Handmatig configureren / Handmatige instelling of extra servertypen. Kies daarna voor Volgende >.

Kies voor POP of IMAP

Geef de volgende gegevens:

Gebruikersgegevens
Naam: Uw naam, of afdeling naam. Deze ingave geheel optioneel, kies wel een naam zodat u uw e-mailadres kunt terugvinden als u meerdere e-mailadressen gebruikt.
E-mailadres: Het door u aangemaakte e-mailadres, zoals u deze heeft aangemaakt in DirectAdmin.

Type account: IMAP
Note: Gebruik alleen POP3, als u zeker bent dat u dit wilt gaan gebruiken. Wij raden dit echter af.

Servergegevens
Server voor inkomende e-mail:
web0X.qdc.nl (indien u SSL wenst te gebruiken)
of
mail.uwdomein.nl (bij deze keuze is geen SSL mogelijk)

Server voor uitgaande e-mail (SMTP):
web0X.qdc.nl (indien u SSL wenst te gebruiken)
of
mail.uwdomein.nl (bij deze keuze is geen SSL mogelijk)

Aanmeldingsgegevens
Gebruikersnaam: uw e-mailadres, zoals aangemaakt in DirectAdmin.
Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord.

Wachtwoord onthouden: Alleen aanvinken als het een prive computer betreft, waar alleen u toegang tot heeft.

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: Uitvinken, deze functie wordt niet gebruikt.

Meer Instellingen

Kies vervolgens voor de Knop Meer instellingen …

Tab Algemeen
Deze instellingen hoeft u niet aan te passen, deze instellingen zijn optioneel.

Tab Server voor uitgaande e-mail
Vink deze keuze aan:
Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist
en kies
Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail

Tab Geavanceerd
Pas de volgende waardes aan:
Inkomende e-mail (IMAP) 143 (zonder SSL) of 993 (met SSL)
Uitgaande e-mail (SMTP) 587 (zonder SSL of met TLS) of 465 (met SSL)

Note: u kunt alleen SSL kiezen, indien u web0X.qdc.nl kiest. Kiest u mail.uwdomein.nl dan kunt u geen SSL gebruiken.

De overige instellingen kunt u zo laten staan, wij raden af om hier aanpassingen te maken.

Kies OK en Kies Volgende >

Kies Volgende

BELANGRIJK:

• Waar in dit artikel gesproken wordt over web0X.qdc.nl, dient u de X te vervangen door de server, waarop uw hosting staat. Dit staat onder andere aangegeven in het e-mailbericht, waarin u uw inloggegevens van DirectAdmin heeft ontvangen. Heeft u deze niet voor handen, dan kunt u proberen naar http://mail.uwdomein.nl:2222 te surfen in een browser. De URL in de browser wordt dan automatisch vervangen door https://web0X.qdc.nl:2222/ – waar de X dan uw server(nummer) toont. Komt u er nog niet uit, dan kunt u ons ook benaderen per e-mail (support@qdc.nl), wij geven u dan uw server door.
  • Wanneer in dit artikel gesproken wordt over uwdomein.nl, dan dient u dit in de instellingen te vervangen door uw gekozen domeinnaam, het gedeelte achter het @ (apenstaartje).

Mocht het alsnog niet lukken om uw e-mailadres in te stellen, dan vernemen wij dat graag.

Dit artikel is geplaatst in E-mail Algemeen en getagged als , , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.