Wat is webhosting?

Een Webhosting is een stukje data op het internet. Deze data is bereikbaar door deze te koppelen aan een domeinnaam (of een subdomein). Met alleen een domeinnaam is er nog geen website, de domeinnaam is slechts het adres op het internet. Een Webhosting kan dan gezien worden als het ‘fysieke’ of zichtbare gebouw dat bij het adres hoort. Dit gebouw is dan de webhosting; hoe groter de hosting, hoe meer data er kwijt kan op de website.

Bij QDC bieden wij verschillende (web)hostings aan, om uw data (en daarmee uw website of webapplicatie) op te slaan. QDC helpt dan mee om de domeinnaam en de hosting aan elkaar te koppelen, zodat de website ook zichtbaar wordt wanneer iemand het adres (de domeinnaam) intypt in een webbrowser. Veel gebruikte webbrowsers zijn Google Chrome, Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Wij bieden onder andere zogenaamde Shared webhostings aan. Dit houdt in dat u de server deelt met meerdere gebruikers. Onze servers draaien allemaal op Linux en CentOS. Al onze webhostings bieden ook de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken en te gebruiken.

Wenst u toch gebruik te maken van een ander soort hosting? Neem dan contact op met de QDC Support Afdeling (support@qdc.nl), voor een advies ten opzichte van de shared hostingservers.

Dit artikel is geplaatst in Hosting en getagged als . Sla de permalink op als bladwijzer.