Wat is webhosting?

Een Webhosting is een digitaal pakket op een server, waar data opgeslagen kan worden. Deze data kan gebruikt worden om een website te tonen, of om e-mailberichten in te zien en te maken. De data wordt over het algemeen bereikbaar gemaakt, door deze te koppelen aan een domeinnaam (of een subdomein). Met alleen een domeinnaam is er namelijk nog geen website (of e-mailadres), de domeinnaam is slechts het digitale adres op het internet. Een Webhosting kan figuurlijk gezien worden als het ‘fysieke’ of zichtbare gebouw welke bij het (digitale) adres hoort. Dit gebouw is dan de webhosting; hoe groter de hosting, hoe meer data er opgeslagen kan worden.

Bij QDC bieden wij verschillende webhostings aan, om uw data (en daarmee uw websites, webapplicaties en e-mailberichten) op te slaan. Wij adviseren altijd om met een klein pakket te beginnen, als u nog niet weet of uw website veel bezoekers gaat trekken. Het is namelijk eenvoudiger om uw pakket uit te breiden, dan om deze later weer in te krimpen. Bovendien bespaart u daarmee ook op de kosten.

QDC helpt mee om de domeinnaam en de webhosting aan elkaar te koppelen, zodat de website ook zichtbaar wordt wanneer iemand het digitale adres (de domeinnaam) intypt in een webbrowser. Veel gebruikte webbrowsers zijn Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox of Edge.

Wij bieden onder andere zogenaamde Shared Webhosting aan. Dit houdt in dat de server waarop uw webhosting draait, gedeeld wordt met meerdere gebruikers. Het gehele serverbeheer wordt voor al deze gebruikers uit handen genomen. Zo bespaart u op alle bijkomende kosten, u hoeft immers geen eigen server af te nemen. Al onze webhostings bieden ook de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken en te gebruiken. Onze servers draaien allemaal op Linux en CentOS.

Wenst u toch gebruik te maken van een ander soort hosting? Neem dan contact op met onze Support Afdeling op support@qdc.nl, voor een passend advies welke aansluit op uw wensen.

Dit artikel is geplaatst in Hosting en getagged als . Sla de permalink op als bladwijzer.