Advanced – IP Filters

Als er is ingelogd door een Advanced Administrator en vervolgens gekozen wordt voor het tablad BLOKKEER/ACCEPTEER, met de subtab IP Filters, dan kunnen de instellingen voor het Toegestane IP/Bereik en het Geblokkeerde IP/Bereik beheerd worden.

Toegestane IP/Bereik

In dit overzicht worden IP adressen, met een Netmask en eventueel Commentaar weergegeven. E-mailberichten, afkomstig van servers die voldoen aan het opgegeven IP adres (inclusief de Netmask), worden niet op spam gecontroleerd (maar nog wel op virussen). Deze e-mailberichten komen dan ook niet in het Quarantaine Postvak, maar worden rechtstreeks doorgestuurd. De IP adressen staan opgegeven onder de kolom IP/Network Adres.

De kolom Netmask heeft als functie meerdere IP adressen in het bereik van het opgegeven IP adres mee te nemen. Dient er slechts een IP adres opgegeven te worden, dan kan bij netmask 255.255.255.255 ingevuld worden. Meer informatie over het gebruik van Netmask wordt hier weergegeven.

Onder de derde kolom, Commentaar kan commentaar opgegeven worden, zodat duidelijk is waarvoor het IP adres in het overzicht geplaatst is.

Bovenaan in de vierde kolom kan een nieuw IP adres worden opgegeven, met de knop Toevoegen. Staan er al IP adressen in het overzicht, dan kunnen deze eventueel verwijderd worden met het prullenbak-icoontje. Met de knop Bulk wijziging kunnen alle IP adressen in het overzicht bewerkt worden, onderaan dit artikel staat beschreven hoe dat werkt.

De instellingen worden bewaard, door op de button Wijzigingen opslaan te kiezen.

Geblokkeerde IP/Bereik

Onder Geblokkeerde IP/Bereik kunnen op een soortgelijke manier IP adressen worden opgegeven, maar dan om e-mailberichten afkomstig van de opgegeven IP adressen te blokkeren. Naast blokkeren kan er ook gekozen worden dat deze e-mailberichten altijd in het Quarantaine Postvak komen of dat deze e-mailberichten altijd gemarkeerd worden.

Voor de rest gaat het opgeven van een IP adres, de Netmask en het Commentaar hetzelfde als bij de toegestane IP adressen. Ook voor de bulkwijziging kan hieronder gekeken worden, er staat dan echter een extra veld erbij waar de ‘actie’ opgegeven dient te worden. De mogelijke acties zijn dan hetzelfde als in de kolommen (Geblokkeerd, Quarantaine en Markeer).

De instellingen worden bewaard, door op de button Wijzigingen opslaan te kiezen.

Bulk Edit

Met de Bulk Edit button kunnen eenvoudig meerdere IP adressen toegevoegd, verwijderd of bewerkt worden. Als deze button gekozen wordt, dan verschijnt het volgende scherm in een pop-up:

In dit scherm kunnen onderaan nieuwe IP adressen worden toegevoegd en bestaande IP adressen worden gewijzigd of verwijderd. Zorg ervoor dat elk IP adres op een nieuwe regel staat. Vergeet ook niet het Subnet Masker per regel op te geven.

LET OP! Laat de bovenste regel (de woorden Nieuw IP Adres,Subnet Masker,Commentaar) intact, anders zal de Bulk Edit niet werken. Bij Geblokkeerde IP/Bereik staat ook nog Actie, hier dient dan per regel Geblokkeerd, Quarantaine of Markeer opgegeven te worden.

Als de lijst is bijgewerkt, kunnen de wijzigingen opgeslagen worden met de button Sla Wijzigingen Op. Kies de button Annuleer als je de wijzigingen onveranderd wilt laten.

Dit artikel is geplaatst in Advanced Administrator en getagged als . Sla de permalink op als bladwijzer.