Advanced – IP Instellingen

Als er is ingelogd door een Advanced Administrator en vervolgens gekozen wordt voor het tablad BASIC, met de subtab IP Instellingen, dan kunnen de Bestemmings Mail Server TCP en de IP Instellingen beheerd worden.

Bestemmings Mail Server TCP/IP Instellingen

Er worden op deze pagina enkele instellingen getoond, welke aangepast kunnen worden. Bovenaan staat de Bestemmings server, met daarachter de Bestemmings Poort. Hier kan de bestemmings server (of doelserver) opgegeven worden, dat mag een hostnaam of een IP-adres zijn. Ook kan de Bestemmings Poort (port) aangepast worden door dit op te geven.

Bovendien kan hier getest worden of de bestemmings server met de bijbehorende port e-mailberichten accepteerd, voor een bepaald e-mailadres. Geef het e-mailadres, welke getest dient te worden, op in het veld achter Geldig Test Email Adres. Kies vervolgens voor de button Test STMP Connectie. Er wordt dan een nieuw venster geopend.

Met deze test kan er gecontroleerd worden of de instellingen voor de bestemmings server correct zijn ingesteld.

MX Records

Op deze pagina kan achter Gebruik MX Records gekozen worden of er wel of geen gebruik gemaakt dient te worden van de MX-records, welke bij een domeinnaam horen. Als hier Nee is opgegeven, dan worden e-mailberichten, welke gestuurd worden aan andere domeinnamen die op hetzelfde cluster van Barracuda Servers draaien, direct doorgestuurd naar de geadresseerden. Bij deze afhandeling wordt niet naar de MX-records gekeken, welke bij de domeinnaam horen, om zo e-mail sneller en effectiever af te leveren.

Dienen de MX-records van een domeinnaam toch gebruikt te worden, dan kan deze instelling op Ja gezet worden. Hierdoor wordt een e-mailbericht niet direct afgeleverd, indien beide domeinnamen in hetzelfde cluster van Barracuda Servers draaien. Het e-mailbericht wordt dan eerst het internet opgestuurd, buiten het cluster.

De instellingen worden bewaard, door op de button Wijzigingen opslaan te kiezen.

Dit artikel is geplaatst in Advanced Administrator en getagged als . Sla de permalink op als bladwijzer.