Advanced – Ontvanger Filter

Als er is ingelogd door een Advanced Administrator en vervolgens gekozen wordt voor het tablad BLOKKEER/ACCEPTEER, met de subtab Ontvanger Filters, dan kunnen de instellingen voor de ontvangende Toegestane e-mail adressen of domeinen en de Geblokkeerde e-mail adressen of domeinen beheerd worden.

Toegestane e-mail adressen of domeinen

Hier wordt een overzicht weergegeven van de e-mailadressen en de domeinnamen, welke altijd e-mailberichten toetaan. E-mailberichten, gericht aan deze e-mailadressen of deze domeinen, worden niet geblokkeerd en komen niet in het Quarantaine Postvak. Deze e-mailberichten worden rechtstreeks doorgestuurd naar de geadresseerde (tenzij de berichten een virus bevatten). De e-mailadressen en domeinen staan opgegeven onder de kolom E-mail Adres/Domein.

Onder de tweede kolom (Commentaar) kan commentaar opgegeven worden, zodat duidelijk is waarvoor het e-mailadres of de domeinnaamin het overzicht geplaatst is.

Bovenaan in de derde kolom kan een nieuw e-mailadres of een domeinnaam worden opgegeven, met de knop Toevoegen. Staan er al e-mailadressen of domeinnamen in het overzicht, dan kunnen deze eventueel verwijderd worden met het prullenbak-icoontje. Met de knop Bulk wijziging kunnen alle regels in het overzicht bewerkt worden, onderaan dit artikel staat beschreven hoe dat werkt.

Geldige ingave zijn als volgt:

  • TLD – Als er een Top Level Domain (bijvoorbeeld .com of .nl) wordt opgegeven, dan worden alle e-mailberichten gericht aan domeinnamen welke eindigen op de opgegeven TLD niet gescanned op spam.
  • Domeinnaam – Als er een domeinnaam (bijvoorbeeld qdc.nl) wordt opgegeven, dan worden alle e-mailberichten gericht aan de opgegeven domeinnaam niet gescanned op spam.
  • Domeinnaam plus subdomein – Als er een domeinnaam (bijvoorbeeld mail.qdc.nl) wordt opgegeven, dan worden alle e-mailberichten gericht aan de opgegeven domeinnaam, inclusief subdomein niet gescanned op spam.
  • E-mailadres – Als er een heel e-mailadres (bijvoorbeeld info@qdc.nl) wordt opgegeven, dan worden alle e-mailberichten gericht aan het opgegeven e-mailadres niet gescanned op spam.

Belangrijk: De Ontvanger Filters zijn ondergeschikt aan de IP Filters en de Sender Filters. Indien er voor een e-mailbericht een IP filter of een Sender Filter; en een ontvanger filter is ingesteld, dan heeft het IP filter als eerste voorrang. Daarna heeft het Sender Filter nog voorrang.

De instellingen worden bewaard, met de button Wijzigingen opslaan.

Geblokkeerde E-mail adres en domein

Onder Geblokkeerde E-mail adres en domein kunnen op een soortgelijke manier e-mailadressen en domeinnamen worden opgegeven, maar dan om e-mailberichten gericht aan de opgegeven e-mailadressen en domeinnamen te blokkeren. Naast blokkeren kan er ook gekozen worden dat deze e-mailberichten altijd in het Quarantaine Postvak komen of dat deze e-mailberichten altijd gemarkeerd worden (als markering aanstaat).

Voor de rest gaat het opgeven van een e-mailadres of domeinnaam en het commentaar hetzelfde als bij de toegestane e-mailadressen en domeinnamen. Ook voor de bulkwijziging kan hieronder gekeken worden. Er staat in dit overzicht een extra veld erbij waar de ‘actie’ opgegeven dient te worden. De mogelijke acties zijn dan hetzelfde als in de kolommen (Geblokkeerd, Quarantaine en Markeer).

De instellingen worden bewaard, met de button Wijzigingen opslaan.

Bulk Edit

Met de Bulk Edit button kunnen eenvoudig meerdere e-mailadressen en domeinamen toegevoegd, verwijderd of bewerkt worden. Als deze button gekozen wordt, dan verschijnt het volgende scherm in een pop-up:

In dit scherm kunnen onderaan nieuwe e-mailadressen en domeinnamen worden toegevoegd en bestaande e-mailadressen of domeinnamen worden gewijzigd of verwijderd. Zorg ervoor dat elk e-mailadres of domeinnaam op een nieuwe regel staat.

LET OP! Laat de bovenste regel (de woorden E-mail Adres/Domein,Commentaar) intact, anders zal de Bulk Edit niet werken. Bij Geblokkeerde e-mailadressen of domeinen staat ook nog Actie, hier dient dan per regel Geblokkeerd, Quarantaine of Markeer opgegeven te worden.

Als de lijst is bijgewerkt, kunnen de wijzigingen opgeslagen worden met de button Sla Wijzigingen Op. Kies de button Annuleer als je de wijzigingen onveranderd wilt laten.

Dit artikel is geplaatst in Advanced Administrator en getagged als . Sla de permalink op als bladwijzer.