Exchange 2010

Volg deze instructie wanneer een CSR en RSA Private Key gegenereerd dient te worden op een Exchange 2010 server. Deze instructie gaat er vanuit dat de Exchange server beschikt over een GUI, Grafisch User Interface.

Een Exchange server dient vaak beveiligd te worden met een Multi-Domein of Wildcard certificaat, doordat deze veelal beschikt over meerdere domeinnamen zoals autodiscover.domeinnaam.nl, mail.domeinnaam.nl, webmail.domeinnaam.nl, etc.

Let op, na 2015 is het niet meer mogelijk om interne server domeinen op te nemen in een SSL-certificaat, welke niet self-signed is. Vervang deze daarom door de server- of hostnaam.

• Open het Exchange Management Console
  • Selecteer de Microsoft Exchange On-Premises boom en vouw het linkermenu Server Configuration open.
  • Binnen het Actions-menu, klik rechts op New Exchange Certificate om de wizard te starten.
  • Nu dient de Wizard doorlopen te worden:
    • De eerste stap is het opgeven van een friendly name. Kies een herkenbare naam voor het certificaat aanvraag, welke enkel voor eigen gemak zal worden weergegeven op de server.
    • Hierna wordt aangegeven of de aanvraag een Wildcard certificaat zal betreffen, vink deze optie aan wanneer dit inderdaad het geval is. Laat deze uitgeschakeld om een beperkt aantal (sub)domeinen op te geven.
    • In het volgende scherm kunnen te beveiligen diensten worden geselecteerd en hoe deze via het internet bereikbaar zijn. Pas deze aan naar uw wensen, aanwezige domeinnamen, configuraties en services.
    • Nu kunnen de, in de CSR op te nemen, domeinnamen worden toegevoegd of verwijderd. Kies hier ook de Common Name, welke zal fungeren als hoofddomeinnaam van het certificaat.*
    • Op het volgende scherm dienen de CSR gegevens (organization and location) ingevoerd te worden:
      • Organization: Bedrijfsnaam
      • Organization unit: Afdeling
      • Country/region: Netherlands
      • City/locality: Stad of plaatsnaam
      • State/province: Provincie
    • Klik vervolgens op Browse om een locatie te kiezen waar de CSR opgeslagen moet worden.
    • Selecteer Next om een overzicht te tonen van de geselecteerde instellingen. Controleer of deze naar wens.
    • Kies New en vervolgens voor Next om de CSR te genereren.**

* Deze stap wordt overgeslagen wanneer er eerder is gekozen voor Enable wildcard certificate.
** De RSA Private Key zal door de Exchange server automatisch gegenereerd en opgeslagen

• Open het door de wizard aangemaakt CSR bestand en kopieer de volledige inhoud van het bestand naar bijvoorbeeld een kladblok of e-mailbericht. Is uw aanvraag al bij QDC bekend, stuur deze CSR dan per e-mail naar QDC (info@qdc.nl) onder vermelding van uw klantnummer.
Dit artikel is geplaatst in Aanmaken CSR en getagged als , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.