SSL certificaat aanvragen

Via ons SSL bestelformulier kunt u met een geldige CSR (Certificate Signing Request) een certificaat aanvragen.

Wanneer u hosting bij ons afneemt dient u eerst contact met ons op te nemen om SSL te activeren op uw hosting. U heeft voor een SSL certificaat ook een dedicated IP-adres nodig.

CSR (Certificate Signing Request)

Om een certificaat bij ons aan te kunnen vragen wanneer dienen wij in het bezit te zijn van een geldige CSR. Dit kan de beheerder van de server, waarop uw SSL certificaat wordt geplaatst, voor u doen of u hierover informeren hoe u dit kunt doen. De CSR kunt u vervolgens per e-mail aan ons aanleveren. Wordt het SSL certificaat geïnstalleerd in combinatie met een hosting bij QDC, dan kunnen wij dit zelf verzorgen.

Validatie van uw aanvraag

Afhankelijk van het type certificaat wat u aanvraagt hebben wij extra informatie nodig om het certificaat bij Comodo aan te kunnen vragen.

Domeinvalidatie
Met domeinvalidatie wordt uw aanvraag gevalideerd aan de hand van een e-mailbericht, verzonden aan een van de e-mailadressen bekend in de WHOIS informatie. Zodra u de aanwijzingen in het bericht wat u ontvangt opvolgt, wordt het certificaat automatisch gegenereerd.

Bedrijfsvalidatie
Wanneer u kiest voor een SSL certificaat met bedrijfsvalidatie dient u een uittreksel van uw KVK inschrijving naar ons te sturen. Nadat Comodo de gegevens heeft gecontroleerd wordt er telefonisch contact gezocht, om de aanvraag te valideren. Daarna kan het certificaat uitgegeven worden. Dit proces kan 1 tot 2 werkdagen in beslag nemen. Let op dat de gegevens in de CSR overeenkomen met de gegevens op het KVK uittreksel.

Uitgebreide bedrijfsvalidatie (EV)
Bij een SSL certificaat met uitgebreide bedrijfsvalidatie wordt uw aanvraag op verschillende punten gecontroleerd. Wanneer wij uw certificaat aanvragen bij Comodo ontvangt u een e-mailbericht met daarin de te volgen stappen.  Dit proces kan tot ongeveer 5 werkdagen in beslag nemen. Alle verstrekte informatie dient overeen te komen met de informatie van de aanvraag (incl. de CSR).