SSL certificaat aanvragen

Via ons SSL bestelformulier kunt u een van onze SSL certificaten aanvragen.

CSR (Certificate Signing Request)

Voor het aanvragen van een SSL certificaat hebben wij een CSR (Certificate Signing Request) nodig. Indien u bij QDC een webhosting of VPS afneemt, dan hoeft u in de meeste gevallen geen actie te ondernemen.

In andere gevallen dient u de CSR zelf aan te leveren. Dit kan vaak de beheerder van de server, waarop uw SSL certificaat geplaatst dient te worden, voor u doen; of de beheerder kan u hierover informeren hoe u dit zelf zou kunnen doen.

U kunt de CSR per e-mailbericht toesturen aan onze support afdeling, indien u akkoord gaat met onze offerte. Tijdens het bestellen kunt u optioneel de CSR ook alvast meesturen in het veld “Opmerkingen”.

Validatie van uw aanvraag

Afhankelijk van het type certificaat wat u aanvraagt hebben wij extra informatie nodig om het certificaat bij Sectigo (voorheen Comodo CA) aan te kunnen vragen.

Domeinvalidatie
Met domeinvalidatie wordt uw aanvraag gevalideerd aan de hand van een e-mailbericht, verzonden aan een van de e-mailadressen bekend in de WHOIS informatie. Zodra u de aanwijzingen in het bericht wat u ontvangt opvolgt, wordt het certificaat automatisch gegenereerd.

Bedrijfsvalidatie
Wanneer u kiest voor een SSL certificaat met bedrijfsvalidatie dient u een uittreksel van uw KVK inschrijving naar ons te sturen. Nadat Sectigo de gegevens heeft gecontroleerd wordt er telefonisch contact gezocht, om de aanvraag te valideren. Daarna kan het certificaat uitgegeven worden. Dit proces kan 1 tot 2 werkdagen in beslag nemen. Let op dat de gegevens in de CSR overeenkomen met de gegevens op het KVK uittreksel.

Uitgebreide bedrijfsvalidatie (EV)
Bij een SSL certificaat met uitgebreide bedrijfsvalidatie wordt uw aanvraag op verschillende punten gecontroleerd. Wanneer wij uw certificaat aanvragen bij Sectigo ontvangt u een e-mailbericht met daarin de te volgen stappen. Dit proces kan tot ongeveer 5 werkdagen in beslag nemen. Alle verstrekte informatie dient overeen te komen met de informatie van de aanvraag (inclusief de CSR).

Dit artikel is geplaatst in SSL en getagged als , , . Sla de permalink op als bladwijzer.