SSL certificaat aanvragen

Via ons SSL bestelformulier kunt u met een geldige CSR (Certificate Signing Request) een certificaat aanvragen.

Wanneer u hosting bij ons afneemt dient u eerst contact met ons op te nemen om SSL te activeren op uw hosting. U heeft voor een SSL certificaat ook een dedicated IP-adres nodig.

CSR (Certificate Signing Request)

Om een certificaat bij ons aan te kunnen vragen wanneer dient u een geldige CSR in te voeren. Voor het genereren van een CSR verwijzen we u graag naar de volgende pagina’s: GeoTrust SSL certificaat installatie instructies.

Validatie van uw aanvraag

Afhankelijk van het type certificaat wat u aanvraagt hebben wij extra informatie nodig om het certificaat bij GeoTrust aan te kunnen vragen.

Domeinvalidatie
Met domeinvalidatie wordt uw aanvraag gevalideerd aan de hand van het door u gekozen e-mailadres op het aanvraagformulier. Zodra u de aanwijzingen in het bericht wat u ontvangt opvolgt, wordt het certificaat automatisch gegenereerd.

Bedrijfsvalidatie
Wanneer u kiest voor een SSL certificaat met bedrijfsvalidatie dient u een uittreksel van uw KVK inschrijving naar ons te sturen. Nadat GeoTrust de gegevens heeft gecontroleerd wordt er telefonisch contact gezocht, om de aanvraag te valideren. Daarnaast kan het certificaat uitgegeven worden. Dit proces kan tot ongeveer 4 werkdagen in beslag nemen. Let op dat de gegevens in de CSR overeenkomen met de gegevens op het uittreksel.

Uitgebreide bedrijfsvalidatie (EV)
Bij een SSL certificaat met uitgebreide bedrijfsvalidatie wordt u aanvraag op verschillende punten gecontroleerd. Wanneer wij uw certificaat aanvragen bij GeoTrust ontvangt u een e-mailbericht met daarin de te volgen stappen.  Dit proces kan tot ongeveer 10 werkdagen in beslag nemen. Een overzicht van de stappen voor EV certificaten is hier te vinden: True BusinessID with EV Validation Requirements. Alle verstrekte informatie dient overeen te komen met de informatie van de aanvraag (incl. de CSR).