Wat is een CSR (Certificate Signing Request)?

Een CSR is een tekstbestand, gegenereerd door uw gebruikte applicatie, dat gebruikt wordt om een certificaat aan te vragen. Wanneer u een CSR aanmaakt wordt er door de applicatie een key pair gegenereerd dat bestaat uit een public key en een private key.

De CSR bestaat uit informatie van de applicatie en de public key. Vervolgens wordt de CSR digitaal ondertekend door een partij welke SSL certificaten aan kan leveren. Daarmee ontstaat het SSL certificaat. De bijbehorende private key wordt niet meegestuurd in de CSR, maar wordt later gebruikt om het ontvangen certificaat te valideren aan de hand van uw public key.

Een CSR kan gegenereerd worden op alle applicaties of servers die SSL ondersteunen. Benader hiervoor de serverbeheerder en vraag wat de mogelijkheden zijn.

Dit artikel is geplaatst in SSL en getagged als , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.