Ik heb al een website, kan ik mijn domeinnaam hierheen verwijzen?

Een aantal klanten heeft al een website, welke niet bij QDC is ondergebracht. Ook deze websites kunnen wij voor onze klanten koppelen aan de domeinnamen welke bij QDC zijn vastgelegd.

Uw website koppelen

U kunt aan QDC de URL (het internet-adres) of het IP-adres van de gewenste website doorgeven, waar het (nieuwe) domein naar toe dient te verwijzen. Dit kan direct bij de aanvraag aangegeven worden, maar kan ook later aangepast worden. In plaats van een URL of een IP-adres, kan er uiteraard ook een CNAME-record opgeven worden. Aan deze service zijn naast de normale registratiekosten van het domein geen extra kosten verbonden.

Wel kan het zijn, dat de forwarding pas op een later moment worden aangepast. Dit kan bijvoorbeeld als de aanvraag buiten kantoortijd wordt doorgegeven. Deze aanpassingen worden dan tijdens kantoortijd pas doorgevoerd.

Standaard forwarding

U bent met de standaard forwarding echter wel beperkt tot forwarding naar één weblocatie en één mailserver. Wilt u meer vrijheid? Dan bieden wij een online applicatie genaamd DNSadmin aan.

Met DNSadmin krijgt het volledige beheer over uw domeinnaam en kunt u zelf de DNS-zone van uw domeinnaam beheren. Onder andere kunt u dan meerdere e-mailservers instellen en subdomeinen aanmaken. Er zijn wel kosten verbonden aan het uitbreiden van uw domeinnaam met DNSadmin. U kunt deze uitbreiding direct bij de domeinregistratie aanvragen of u kunt uw domeinnaam later uitbreiden met DNSadmin.

Dit artikel is geplaatst in Algemeen, Domeinen en getagged als , , . Sla de permalink op als bladwijzer.