Verschillen tussen URL-records

Wanneer er bij het aanmaken van een DNS record voor het Type URL wordt gekozen, zullen enkele opties naar voren komen;

Type: deze zal standaard op Redirect Permanent staan. Dit is een omleiding van de domeinnaam naar de opgegeven URL. Hier kan ook worden gekozen voor een Redirect Temporary, Dit is een omleiding welke niet wordt geïndexeerd door zoekmachines. Ook kan gekozen worden voor een iFrame, dit is een doorverwijzing van de domeinnaam naar de opgegeven URL met behoud van de originele domeinnaam in de adresbalk.

URL: Dit is het URL adres welke u op kunt geven als doel.

TTL: Deze waarde is standaard ingesteld op 3600. Het beste is om deze instelling onaangepast te laten.

Voor het aanmaken van DNS records, zie ook aanmaken records in DNSadmin.

Instellen van een forwarding met frame (URL iFrame)

De domeinnaam met als subdomein forward (in totaal www.test.eu) zal zich op http://www.qdc.nl richten. URL iFrame is ingesteld, de domeinnaam www.test.eu zal in onderstaand geval in de adresbalk van de web-browser weergegeven (blijven) worden.* Echter laat de web-browser wel de content van http://www.qdc.nl zien.

* Er zijn webpagina’s die ingestelde frame-forwardings ongedaan maken. Als dit gebeurd kan er contact opgenomen worden met de webdesigner van die website. Dit kan niet worden ingesteld met DNSadmin.

Instellen van een permanent redirect forwarding

De domeinnaam met als subdomein forward (in totaal www.test.eu) zal zich ook op http://www.qdc.nl richten. URL redirect permanent forward is ingesteld, in dit geval zal het echte (internet)adres welke in DNSadmin is opgegeven worden getoond in de adresbalk van de browser; in het voorbeeld zal http://www.qdc.nl in de adresbalk van de web-browser worden weergegeven. Ook hier laat de web-browser de content van http://www.qdc.nl zien. Het permanente van deze forwarding, is dat alle content (links en vermeldingen) die bij de forward horen (de content van het doeladres), uiteindelijk ge-indexeerd zal worden bij de domeinnaam door verschillende zoekmachines.

Let op! dit record type, met als forward Redirect Permanent, kan niet worden gewijzigd. Indien een ander Type URL forward gebruikt wenst te worden, dient het huidige record eerst verwijderd te worden. Dit is vereist om de DNS wijziging correct door te geven aan andere nameservers wereldwijd.

Instellen van een temporary redirect forwarding

De instellingen van de permanent redirect gelden ook voor de temporary redirect; de URL redirect temporary forward. Het enige verschil is dat er nu tijdelijk naar een nieuwe locatie verwezen wordt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er een actie pagina weergegeven moet worden, die tijdelijk van aard is. Zo zullen de zoekmachines de actie-links niet indexeren. Naast een actie-pagina kan er bijvoorbeeld ook een ‘under construction’ pagina getoond worden, zonder dat de zoekmachines de oude ‘nog bekende’ content (welke bij de domeinnaam hoort) laten vervallen.

Favicons

Er zijn nog een aantal beperkingen wanneer er wordt gewerkt met frame-forwarding. Zo kan frame-forwarding problemen opleveren met een favicon (wordt ook wel een urlicon of paginaicoon genoemd). Deze afbeeldingen worden normaal gesproken in de web-browser weergegeven naast het adres in de adresbalk; echter werkt dit niet met frame-forwarding.

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.