Verschillen tussen URL-records

Wanneer er bij het aanmaken van een DNS record voor het Type URL wordt gekozen, zullen enkele opties naar voren komen:

Type: deze zal standaard op Redirect Permanent staan. Dit is een omleiding van de domeinnaam naar de opgegeven URL. Hier kan ook worden gekozen voor een Redirect Temporary. Dit is een omleiding welke niet wordt geïndexeerd door zoekmachines. Ook kan gekozen worden voor een Iframe, dit is een doorverwijzing van de domeinnaam naar de opgegeven URL met behoud van de ingevulde domeinnaam in de adresbalk.

URL: Dit is het URL-adres, welke u op kunt geven als doel.

TTL: Deze waarde is standaard ingesteld op 3600. Het beste is om deze instelling onaangepast te laten.

Voor het aanmaken van DNS records, zie ook aanmaken records in DNSadmin.

Instellen van een Redirect Permanent

De domeinnaam met als subdomein forward (in totaal www.test.eu) zal zich ook op http://www.qdc.nl/ richten. In dit geval zal het echte (internet)adres, welke in DNSadmin is opgegeven, worden getoond in de adresbalk van de browser. Uit het voorbeeld zal http://www.qdc.nl/ in de adresbalk van de webbrowser worden weergegeven. Ook hier laat de webbrowser de content van http://www.qdc.nl zien. Het permanente van deze forwarding, is dat alle content (links en vermeldingen) die bij de forward horen (de content van het doeladres), uiteindelijk geïndexeerd zal worden bij de domeinnaam door verschillende zoekmachines, waaronder Google, Bing en Yahoo.

Let op! dit record type, kan in DNSadmin niet worden gewijzigd. Indien er een ander Type gebruikt moet gaan worden, dan dient het huidige record eerst verwijderd te worden. Dit is vereist om de DNS-wijziging correct door te voeren.

Instellen van een Redirect Temporary

De instellingen van de permanent redirect gelden ook voor de Redirect temporar. Het enige verschil is dat er nu “tijdelijk” naar een nieuwe locatie verwezen wordt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er bijvoorbeeld een actie-pagina of een under-construction weergegeven moet worden. In dat geval gaan wij er ook van uit, dat de verwijzing tijdelijk van aard is. Zo zullen de zoekmachines deze tijdelijke forwarings niet indexeren.

Instellen van een forwarding met Iframe

De domeinnaam met als subdomein forward (in totaal www.test.eu) zal zich op http://www.qdc.nl/ richten. De domeinnaam www.test.eu zal in onderstaand geval in de adresbalk van de web-browser weergegeven (blijven) worden.* Echter laat de webbrowser wel de content van http://www.qdc.nl zien.

* Er zijn webpagina’s die ingestelde frame-forwardings ongedaan maken. Als dit gebeurd kan er contact opgenomen worden met de webdesigner van die website. Dit kan niet worden ingesteld met DNSadmin.

Favicons

Er zijn nog een aantal beperkingen wanneer er wordt gewerkt met frame-forwarding. Zo kan frame-forwarding problemen opleveren met een favicon (wordt ook wel een urlicon of paginaicoon genoemd). Deze afbeeldingen worden normaal gesproken in de web-browser weergegeven naast het adres in de adresbalk; echter werkt dit niet met frame-forwarding. Daarnaast zullen de meeste zoekmachines frame-forwards niet indexeren. Voor de beste zoekresultaten adviseren wij daarom altijd gebruik te maken van Permanent Redirect.

Nadelen URL-forwarding

Zoals hierboven aangegeven, zitten er helaas wel enkele nadelen aan URL-forwarding. Zo kan het inderdaad voorkomen dat bepaalde websites frameforwarding niet toe staan – of deze automatisch doorzetten als een normale redirect.

Daarnaast is het niet mogelijk om de beveiligde https variant te gebruiken om te forwarden. Hierdoor adviseren wij dan ook om een eigen webhosting af te nemen, en daaraan de domeinnamen te koppelen. De forwarding kan dan op de hosting zelf gemaakt worden.

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , , , , , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.