Wat is spam?

SPAM is een verzamelnaam voor ongewenste (e-mail)berichten. Spam staat ook bekend als Unsolicited Commercial E-mail of Bulk E-mail. Over het algemeen wordt er gesproken over ongewenste e-mailberichten; echter vallen ongewenste berichten in bijvoorbeeld Forums en Gastenboeken ook onder spam.

Het versturen van ongewenste e-mailberichten is in veel landen, waaronder Nederland, verboden. Toch wordt er nog spam verstuurd, bijvoorbeeld van systemen die ‘gehacked’ zijn; of vanuit landen waar dit (nog) niet illegaal is. Het komt ook regelmatig voor dat spam-berichten kwaadwillend zijn, bijvoorbeeld doordat er een computer-virus aan het bericht is gekoppeld.

Kan ik spam tegenhouden?

Veel computers worden standaard uitgebreid met een spam-filter (ook wel een firewall genoemd), zo is deze vaak standaard inbegrepen bij computers met Microsoft Windows. Ook de meeste routers hebben een eigen firewall. Er zijn ook betaalde filters te verkrijgen, van veel verschillende aanbieders. Het grote nadeel van deze lokale firewalls is, dat deze vaak veel werkgeheugen in beslag nemen, waardoor het gebruikte systeem langzamer kan gaan werken. Bovendien heeft de spam het systeem al bereikt; en wordt dan pas opgemerkt.

QDC biedt een gepaste oplossing om ongewenste e-mailberichten tegen te gaan voor iedereen met een eigen domeinnaam. QDC maakt gebruik van een online spam-filter, welke de e-mailberichten al scant, voordat het afgeleverd wordt op een systeem. Zo hoeven er lokaal geen (zware) programma’s gedraaid te worden. Voor meer informatie over het spam-filter van QDC, kunt u kijken bij Barracuda Spam Firewall.

Voor het beleid van QDC omtrent SPAM, kunt u hier terecht.

Dit artikel is geplaatst in (Anti) Spam en getagged als , . Sla de permalink op als bladwijzer.