Hoe maak ik een subdomein?

Een subdomein is een populaire naam voor een hostnaam en wordt veel gebruikt wanneer men spreekt over links (URL’s). Alles wat vóór bijvoorbeeld de domeinnaam uwdomein.nl wordt geplaats zoals www.uwdomein.nl of support.qdc.nl is een subdomein en de combinatie maakt het geheel een hostnaam.

Hierboven zijn 3 subdomeinen aangemaakt. Het eerste subdomein, sub.test.eu wordt verwezen naar een IP adres middels een A-record. De tweede, www.test.eu verwijst ook naar een IP-adres. Het derde subdomein, webmail.qdc.nl verwijst naar een ander domein middels een CNAME-record.

Er bestaat ook een wildcard voor hostnamen, het ster-symbool (*) kan gebruikt worden als wildcard: *.test.eu. Een wildcard geldt voor alles wat vóór de domeinnaam staat, behalve de subdomeinen welke zijn toegewezen in DNSadmin. Om een wildcard toe te voegen dient het “*” symbool in het Record veld te worden toegevoegd. Zie hiervoor ook: Hoe werken wildcards in een record?

Het aanmaken van subdomeinen werkt hetzelfde als het aanmaken van overige records, zie hiervoor: Records aanmaken in DNSadmin

Dit artikel is geplaatst in DNSadmin en getagged als , . Sla de permalink op als bladwijzer.