Een Mailbox aanmaken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe er een Mailbox (en daarmee een e-mailaccount) aangemaakt kan worden voor Hosted Exchange.

Inloggen in het control panel

Log in op het Control Panel van Hosted Exchange met uw administrator inloggegevens. Gebruik hiervoor de volgende link: https://cp.cloudorb.com/. Er wordt een inlogscherm getoond, voor uitleg over het inlogscherm zie dit artikel.

Een Mailbox aanmaken

Wanneer er is ingelogd in het gebruikersscherm, kies voor Service Beheer, Exchange Hosting en vervolgens voor Exchange Accounts. Het volgende venster verschijnt:

Kies voor Beheer om uw abonnement te configureren. Selecteer het tabblad Mailboxen en kies voor Nieuwe mailbox toevoegen zoals de onderstaande afbeelding:

Middels deze actie kunnen de instellingen van de nieuwe mailbox worden opgegeven. Vul bij de Volledige naam de weer te geven naam in van het nieuwe e-mailaccount. Achter Primair e-mail geeft u het e-mailadres aan van uw mailbox, welke u tevens zult gebruiken als gebruikersnaam om de mailbox in te stellen in een e-mail programma of bijvoorbeeld in de webmail. U dient ook een wachtwoord op te geven voor dit e-mailaccount, gebruik daarvoor een sterk wachtwoord met enkele vreemde karakters welke u eenvoudig kunt onthouden (eventueel kunt u de Generate Random functie gebruiken en Show Password om een wachtwoord willekeurig te genereren):

Om een Mailbox aan te maken, dient er eerst een domeinnaam opgegeven te worden. Kies daarvoor eerst de button Mail Domains (tenzij er al een domeinnaam is ingesteld).

Een Mail Domein toevoegen

Een uitleg over het toevoegen van een Mail Domein, is te vinden op dit artikel. Als het Mail Domein is toegevoegd, dan kunnen er Mailboxen (e-mailadressen) worden aangemaakt.

Voeg, indien alle gegevens correct zijn ingevuld, de Mailbox toe met de button Mailbox toevoegen.

De Mailbox is nu succesvol toegevoegd en het e-mailadres is klaar voor gebruik. Deze is nu terug te vinden onder de Mailboxen tab.

Dit artikel is geplaatst in Hosted Exchange en getagged als , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.