De Quarantaine Rapportage

Zodra het spamfilter twijfelt of een e-mailbericht spam of een legitiem bericht  betreft, wordt deze op basis van spam-score in quarantaine geplaatst. Wanneer er e-mailberichten in het Quarantaine Postvak worden gezet, dan verstuurd de Barracuda Spam & Virus Firewall van QDC eenmaal per dag een rapportage aan de betreffende gebruiker (tenzij de interval anders is ingesteld of het quarantaine postvak is uitgeschakeld). Zo krijgt de gebruiker één overzicht van alle mogelijke spam e-mailberichten.

Let op!: de geblokkeerde berichten en virussen worden niet weergegeven in het quarantaine overzicht, om de gebruiker zo min mogelijk te confronteren met ongewenste e-mailberichten. Als er geen nieuwe e-mailberichten in het quarantaine postvak zijn gezet, dan wordt er ook geen rapportage gestuurd.

Hieronder wordt een voorbeeld getoond van een Spam Quarantaine Rapportage (met fictieve gegevens).

 

In het overzicht worden meerdere items weergegeven. Bovenaan staat het email adres, waarvoor het Quarantaine Postvak wordt weergegeven. In het voorbeeld is dit spamdemo@qdc.nl.

Daaronder staat het overzicht van de e-mailberichten, welke in het Quarantaine Postvak zijn geplaatst. In het voorbeeld is het overzicht verdeeld in twee gedeeltes. Het bovenste gedeelte bevat e-mailberichten die nieuw in het Quarantaine Postvak zijn. Het tweede gedeelte bevat de e-mailbericht die al in het Quarantaine Postvak stonden, maar nog niet afgehandeld waren. Zoals boven het overzicht gemeld, worden onbehandelde e-mailberichten na 30 dagen automatisch verwijderd.

Achter elk e-mailbericht in het overzicht staan verschillende opties:

Afleveren – Het e-mailbericht wordt naar het postvak doorgestuurd. Hierna wordt het bericht verwijderd uit het Quarantaine Postvak.

Whitelist – Het e-mailbericht wordt ook naar het postvak doorgestuurd. Tegelijkertijd wordt het e-mailadres van de afzender op een Persoonlijke Whitelist gezet. E-mailberichten, afkomstig van e-mailadressen welke op deze whitelists staan, worden niet langer in quarantaine geplaatst of geblokkeerd. Deze e-mailberichten worden dan (ongescand) doorgestuurd naar het postvak, tenzij het e-mailbericht een virus bevat. De Barracuda Spam & Virus Firewall controleert nog wel op virussen.

Verwijder – Het e-mailbericht wordt permanent verwijderd uit het Quarantaine Postvak.

Bekijk – Het e-mailbericht wordt geopend in een internetbrowser, zonder dat het doorgestuurd wordt naar het postvak.

Daaronder staat nog een optie: Verwijder alle weergegeven berichten. Hiermee worden alle berichten uit de quarantaine verwijderd.

Er staan onderaan de email nog drie mogelijkheden, deze staan hieronder weergegeven:

Beheer uw toegestane / blokkeer lijst – Zie Whitelist/Blacklist

Wijzig quarantaine overzicht interval – Zie De Quarantaine Instellingen

Bekijk complete quarantaine postvak of beheer uw instellingen – Zie Het Quarantaine Postvak

 

Dit artikel is geplaatst in Barracuda en getagged als , , , , , . Sla de permalink op als bladwijzer.